Az utóbbi időben a Disney igencsak rágyúrt a régi meseklasszikusok újrafeldolgozására. Mind közül is talán az idei év egyik legjobban várt produkciója Az oroszlánkirály, amely a jövő héten érkezik a hazai mozikba.

Noha a premierig már csak párat kell aludni, Los Angelesben már lezajlott az első premier előtti vetítés. A film rendezője, Jon Favreau elmondta, egy olyan animációt szerettek volna elkészíteni, amely szinte teljes mértékben visszaadja az élőszereplős filmek valósághű élményét.

Az oroszlánkirályhoz pedig be is futottak az első rajongói vélemények, amelyek a twetteren olvashatóak. „A film vizuálisan egyszerűen lélegzetelállító. Soha nem láttam még ilyen minőségű animációt. Egyszerűen gyönyörű! Seth Rogen és Billy Eichner viszi a showt. Chiwetel Ejiofor pedig zseniális Zordonként” – írja Brandon Davis.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem a premiervetítésen, abban azonban nem vagyok biztos, hogy valaha hallottam-e ekkora tapsvihart egy vetítésen. Mintha egy igazi koncerten lettem volna” – írja egy Constancely Over It nevű felhasználó.

Perri Nemiroff a következőket jegyzi meg a film kapcsán: „Az oroszlánkirály mindig is a kedvenc Disney meséim közé tartozott, ez a feldolgozás pedig eszembe is juttatta, hogy miért. Jó volt újra átélni a régi megható érzéseket. És hatalmas főhajtás az animációs ’varázslók’ előtt.”

„Az új oroszlánkirály egy örök klasszikus csodálatos feldolgozása. A néhány apróbb változtatás ellenére is nagyszerű” – írja Germain Lussier.

Szóval Az oroszlánkirály a jövő héten, július 18-ától lesz megtekinthető, hogy mennyire van igazuk az első véleményíróknak, arról itthon is meggyőződhetnek rövidesen a nézők.