Ben Affleck legrosszabb filmje még rosszabb, mint emlékeztél rá

Nem nehéz jó Ben Affleck filmet mondani, hiszen a sármos színész sokszor megmutatta már tehetségét. Armageddon, Dogma, Brókerarcok, Pearl Harbor - Égi háború, Az Argo-akció, A könyvelő. Ezek mind jó kis mozik voltak az ő főszereplésével. De ahogy nagyjából mindenki Hollywoodban, olykor ő is mellényúlt egy-egy szerepvállalással. Az egyik legrosszabb filmje viszont kis híján az egész karrierjét romba döntötte. És nem a Buffy, a vámpírok réme mozira gondolunk!

2003-ban került a mozikba Martin Brest romantikus krimi-vígjátéka, a Gengszterrománc. A sztori egy botcsinálta gengszterről szól, akit a főnöke megbíz egy vizsgálóbíró fogyatékos öccsének elrablásával. És, hogy biztosra menjen, még a nyakára küld egy rideg és profi bérgyilkosnőt is. A páros persze annyira nem viseli el egymást, hogy a film végére kötelező jelleggel egymásba szeretnek.

A Gengszterrománc meglepően erős szereplőgárdát tud felmutatni, hiszen Ben Affleck mellett Jennifer Lopez, Al Pacino és Christopher Walken is szerepel benne. Ha csak ezt nézzük, akkor a filmnek nagyot kellett volna mennie a mozikban, ám annyira rossz lett, hogy az kis híján mindegyik színész karrierjének betett, de leginkább Ben Afflecké sínylette meg.

A film világszerte alig 7 millió dollár bevételt hozott, holott a forgatás költségei 54 millióra rúgtak. A nézők mellett a kritikusok is lesújtó véleménnyel voltak róla, amit jól mutat a Rotten Tomatoes oldalán kapott 6 százalék (és 13 százalék a nézőktől). Itt, a Mafabon is csupán 40 százalékon áll a tetszési indexe.

Hogy a film azon bukott-e el, hogy a sztori eleve ezer sebből vérzett vagy azon, hogy a színészeknek egyáltalán nem ültek a rájuk szabott szerepek, sokat lehetne vitatkozni. Szerencsére Ben Affleck a film fiaskója után néhány évnyi erőlködést követően visszatalált a siker útjára.

krimi | romantikus | vígjáték

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el... több»