Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Dogma
 
Syracuse   2020. 03. 28.

legújabb vélemény

A kedvenc View Askewniverse-filmem. Az ok egyszerű, a sztorija az összes közül a legkidolgozottabb, a szövegkönyv az ismert módon zseniális, Jay és Néma Bob karaktere is itt hozza az egyik legjobb formáját. Csak ajánlani tudom.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 18.

a nap véleménye

Félre a beidegződésekkel!

Szeretem Kevin Smith filmjeit, az eddig látottak mind tetszettek, így adtam esélyt a Dogmának is, amely kimondva- kimondatlanul is egy vallási szatíra. Egy ilyen filmet megcsinálni nem kis bátorság, főleg Amerikában, amelynek minden egyes szegletében... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

Sok jelenet emlékezetes marad ebből a filmből, de a folytatás sokkal jobbra sikeredett. Egyszer nézhető.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Nagyon fárasztó film jó értelemben. A Jay és Néma Bob filmek egyáltalán nem tetszettek, ez az egy kivétel van, bár itt ők is csak mellékszereplők.

 
Bizsu82   2019. 01. 18.

Nagyon tetszett a film, és a mai napig szívesen nézem meg. Csupa profi és általam kedvelt színész szerepel benne. Jól és hitelesen alakítanak. Igazán szórakoztató, színvonalas film.

 
Moria99   2015. 08. 21.

Minden megvan benne a tökéletes szórakozáshoz. Még ma is a könnyed műfajok egyik legnagyobbjának tekinthető. Leköti az ember figyelmét, kalandos vonalvezetéssel fűszerezve.

 
Bekmeli   2015. 03. 28.

Jó sztori, érdekes cselekményű, jól összerakott film. Időtálló, szerintem többszöri megnézésre is izgalmas, élvezhető. Színészi alakításban is bejött.

Janeane Garofalo

A film összbevétele 30 651 422 dollár volt (imdb.com).

 

Ben Affleck és Matt Damon 6. közös filmje.

(dulkap)
 

A film DVD kiadásán Kevin Smith elmondta, hogy Linda Fiorentinoval igen nehéz volt együtt dolgozni, és megbánta, hogy neki adta a szerepet Janeane Garofalo helyett.

(hp )
 

Kevin Smith megpróbálta meggyőzni Robert Rodriguezt, hogy rendezze meg a filmet. Bár Rodrigueznek tetszett a forgatókönyv, úgy látta, ez egy nagyon személyes történet, és végül sikerült meggyőzni Smith-t, hogy maga rendezze meg a Dogmát.

(hp )
 

Kevin Smith még a Shop-stop (1994) előtt írta meg a Doga forgatókönyvét, de várni akart vele addig, amíg adott lesz a technikai háttér a film speciális effektjeihez.

(hp )
 

A ruhájuk színét leszámítva mindegyik angyal ugyanúgy öltözködik.

(hp )
 

Eredetileg Emma Thompson játszotta volna Istent, de mivel állapotos volt, le kellett mondania a szerepről.

(hp )
 
Azt semmiképpen nem mondanám, hogy a Dogma félresikerült alkotás lenne, de éppen saját rendezője gátolja meg abban, hogy kiteljesedjen. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.