Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
60
Képek
1
Videók
Dogma
 
elekm90   2020. 11. 20.

legújabb vélemény

0

Eszement és nagyon jól megírt vallási szatíra azokból az időkből, mikor Kevin Smith még képes volt jó filmeket csinálni. Az abszurd humora biztosan nem való mindenkinek, de akit elkap a hangulat, az garantáltan jól fog szórakozni. Kiváló a színészgárda, főleg Alan Rickman és a Smith-kedvenc Jason Lee.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 18.

a nap véleménye

2
Félre a beidegződésekkel!

Szeretem Kevin Smith filmjeit, az eddig látottak mind tetszettek, így adtam esélyt a Dogmának is, amely kimondva- kimondatlanul is egy vallási szatíra. Egy ilyen filmet megcsinálni nem kis bátorság, főleg Amerikában, amelynek minden egyes szegletében... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

0

Sok jelenet emlékezetes marad ebből a filmből, de a folytatás sokkal jobbra sikeredett. Egyszer nézhető.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

0

Zavaros és érthetetlen. Sem humor, sem más jelenet nem tudja feldobni ezt a mozit. Ennyire tudtam értékelni, és írni sem igen tudok mit. Gyenge és unalmas. Halovány két csillag.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Nagyon fárasztó film jó értelemben. A Jay és Néma Bob filmek egyáltalán nem tetszettek, ez az egy kivétel van, bár itt ők is csak mellékszereplők.

 
Bizsu82   2019. 01. 18.

0

Nagyon tetszett a film, és a mai napig szívesen nézem meg. Csupa profi és általam kedvelt színész szerepel benne. Jól és hitelesen alakítanak. Igazán szórakoztató, színvonalas film.

 
Syracuse   2020. 03. 28.

0

A kedvenc View Askewniverse-filmem. Az ok egyszerű, a sztorija az összes közül a legkidolgozottabb, a szövegkönyv az ismert módon zseniális, Jay és Néma Bob karaktere is itt hozza az egyik legjobb formáját. Csak ajánlani tudom.

Galéria (60)

Janeane Garofalo

Videók (1)

A film összbevétele 30 651 422 dollár volt (imdb.com).

 

Ben Affleck és Matt Damon 6. közös filmje.

(dulkap)
 

A film DVD kiadásán Kevin Smith elmondta, hogy Linda Fiorentinoval igen nehéz volt együtt dolgozni, és megbánta, hogy neki adta a szerepet Janeane Garofalo helyett.

(hp )
 

Kevin Smith megpróbálta meggyőzni Robert Rodriguezt, hogy rendezze meg a filmet. Bár Rodrigueznek tetszett a forgatókönyv, úgy látta, ez egy nagyon személyes történet, és végül sikerült meggyőzni Smith-t, hogy maga rendezze meg a Dogmát.

(hp )
 

Kevin Smith még a Shop-stop (1994) előtt írta meg a Doga forgatókönyvét, de várni akart vele addig, amíg adott lesz a technikai háttér a film speciális effektjeihez.

(hp )
 

A ruhájuk színét leszámítva mindegyik angyal ugyanúgy öltözködik.

(hp )
 

Eredetileg Emma Thompson játszotta volna Istent, de mivel állapotos volt, le kellett mondania a szerepről.

(hp )
 
Azt semmiképpen nem mondanám, hogy a Dogma félresikerült alkotás lenne, de éppen saját rendezője gátolja meg abban, hogy kiteljesedjen. több»