Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Dogma
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 18.
Félre a beidegződésekkel!

Szeretem Kevin Smith filmjeit, az eddig látottak mind tetszettek, így adtam esélyt a Dogmának is, amely kimondva- kimondatlanul is egy vallási szatíra. Egy ilyen filmet megcsinálni nem kis bátorság, főleg Amerikában, amelynek minden egyes szegletében az emberek ilyen-olyan módon, de egytől egyig szentfazekaknak képzelik magukat, ebből adódóan Smith munkája nagyon könnyen kavarhat(ott volna) botrányt. Szerencsére ez nem történt meg, s ez köszönhető annak, hogy a film végig jól tud egyensúlyozni azon a mezsgyén, ahol a vallásokról alkotott vélemény még szatirikus, de nem bántó, jókat nevetünk rajta, de nem érezzük rosszindulatúnak. A történet szerint két angyalt (Lokit és Bartlebyt) a mennyből... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

Sok jelenet emlékezetes marad ebből a filmből, de a folytatás sokkal jobbra sikeredett. Egyszer nézhető.


 
harnas1207   2018. 11. 29.

Nagyon fárasztó film jó értelemben. A Jay és Néma Bob filmek egyáltalán nem tetszettek, ez az egy kivétel van, bár itt ők is csak mellékszereplők.

 
Bizsu82   2019. 01. 18.

Nagyon tetszett a film, és a mai napig szívesen nézem meg. Csupa profi és általam kedvelt színész szerepel benne. Jól és hitelesen alakítanak. Igazán szórakoztató, színvonalas film.

 
Moria99   2015. 08. 21.

Minden megvan benne a tökéletes szórakozáshoz. Még ma is a könnyed műfajok egyik legnagyobbjának tekinthető. Leköti az ember figyelmét, kalandos vonalvezetéssel fűszerezve.

Janeane Garofalo
 
Azt semmiképpen nem mondanám, hogy a Dogma félresikerült alkotás lenne, de éppen saját rendezője gátolja meg abban, hogy kiteljesedjen. több»

A film összbevétele 30 651 422 dollár volt (imdb.com).

 

Ben Affleck és Matt Damon 6. közös filmje.

(dulkap)
 

A film DVD kiadásán Kevin Smith elmondta, hogy Linda Fiorentinoval igen nehéz volt együtt dolgozni, és megbánta, hogy neki adta a szerepet Janeane Garofalo helyett.

(hp)
 

Kevin Smith megpróbálta meggyőzni Robert Rodriguezt, hogy rendezze meg a filmet. Bár Rodrigueznek tetszett a forgatókönyv, úgy látta, ez egy nagyon személyes történet, és végül sikerült meggyőzni Smith-t, hogy maga rendezze meg a Dogmát.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.