Az idei nyár egyik nagy slágere lehet szuperhősmozis fronton a Flash – A Villám. A Warner Bros. Discovery éppen ezért úgy vigyáz erre a projektre mint a hímes tojásra. Olyannyira, hogy még egy amerikai mozis vetítést is letiltottak miatta. Az ok Michael Keaton lehet.

Mint azt bizonyára mindenki nagyon jól tudja, a Tim Burton féle 1989-es Denevéremberben debütált Michael Keaton a címszereplő bőrébe bújva. A film mára a legnagyobb kultmozik közé tartozik, ahogyan az 1992-ben megjelent folytatása, a Batman visszatér is. Utóbbi filmet akarták nemrégiben egy amerikai kisvárosi moziban újra műsorra tűzni, csakhogy a Warner közbeszólt és letiltotta a vetítést.

Az ok egyszerre tűnik nyilvánvalónak és kissé érthetetlennek is. Érthetetlen, mivel manapság a harminc éves filmet nagyjából bárhol, bármikor meg lehet nézni. Hogy mást ne mondjunk, a Warner által üzemeltetett HBO Max kínálatában is ott szerepel. Másfelől viszont érthető, mivel valószínűleg a stúdió szeretné a saját kezében tartani a már említett Flash mozi marketingjét.

Hogy mi a kapcsolat? Michael Keaton. Az ő visszatérésére ugyanis évek óta várnak a rajongók, először az elkaszált Batgirl moziban jelent volna meg újra Bruce Wayne-ként, de így az idén nyáron mozikba kerülő Flash-ben térhet csak vissza. Márpedig a Warner valószínűleg szeretné maga generálni a hype-ot a film körül, amire Michael Keaton karaktere tökéletes – ezt jól mutatták a film előzetesére adott rajongói reakciók is.

Nem kizárt, hogy a Flash júniusra tervezett mozis premierje előtt maga a Warner is újra előveszi a Tim Burton féle Batman-mozikat, de erről egyelőre nincs hivatalos hír.