Bődületes rekordot döntött a Zootropolis

Erős hétvégét zártak az amerikai mozik.

Rendkívül erős nyitást produkált Észak-Amerikában a Disney legújabb animációs filmje, a Zootropolis - Állati nagy balhé. A film 74 millióval zárta a hétvégét, mely az animációs filmek tekintetében a stúdió legerősebb nyitányát jelenti. Összességében nézve a film a negyedik legerősebben márciusi premier a filmtörténetben. 

A rendezőváltáson átesett Támadás a Fehér Ház ellen franchise második része sem kezdett rosszul. Bár a kritikai siker elmaradt, a Gerard Butler, Aaron Eckhart és Morgan Freeman nevével fémjelzett Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma 21 millió dollárt jövedelmezett, ami a film költségvetésének egyharmada. A produkciót világszerte, köztük nálunk is csak ezen a héten mutatják be, így biztosra vehető, hogy meg fog térülni a befektetés, ellenben az továbbra is kérdéses, hogy elég lesz-e arra, hogy trilógiává bővüljön a brand.

Gyengén kezdett azonban a Tina Fey és Margot Robbie főszereplésével készült politikai vígjáték, a Whiskey Tango Foxtrot, összesen 7,6 millió dollárt tudott összeszedni, bár még ez is elég volt arra, hogy megszerezze az amerikai toplista negyedik helyét.

Továbbra is remekül tartja magát a Deadpool, mely 16,4 milliós bevételeivel a harmadik helyet szerezte meg, miközben összbevételei már meghaladják 673 millió dollárt. Premierjének második hetére jócskán visszaesett az Egyiptom istenei, melynek bevételei 64 százalékkal estek vissza az előző héthez képest. A Zootopia debütálásával leáldozott a Kung Fu Panda 3-nak, de az alkotóknak nem lehet okuk panaszra. Hat hét alatt a film világszerte 323 milliós nyereséget produkált.