Arnold Schwarzenegger új memoárja, a Be Useful: Seven Tools for Life (Légy hasznos: Hét eszköz az élethez) számos izgalmas részletet rejt. 

A kötetben a testépítő, politikus és filmsztár a John Milius rendezésében készült Conan, a barbár forgatása során felmerült intenzív kihívásokat is részletezi, köztük a kemény fizikai edzéseket, sérüléseket, valamit azt, hogy még egy igazi keselyűt is megharapott. 

"Aztán ráadásul Milius mindenféle borzalmas szarságot csináltatott velem. Sziklákon másztam át újra és újra, amíg az alkarom nem vérzett. Vad kutyák elől menekültem, amelyeknek sikerült elkapniuk és berántaniuk egy tüskebokorba" - folytatja Schwarzenegger. "Megharaptam egy igazi, döglött keselyűt, ami miatt minden egyes felvétel után ki kellett mosnom a számat alkohollal. (A PETA-nak ezzel nagy napja lenne.). A forgatás egyik első napján megsebesültem a hátamon, amit negyven öltéssel kellett összevarrni".

E kihívások ellenére Schwarzenegger visszatért a folytatáshoz. Ha egy tanulság levonható mindebből, akkor az az, hogy a filmiparban való elkötelezettsége és rugalmassága valóban nem ismer határokat.