BRÉKING: A District 9 rendezőjével készül az eredeti Robotzsaru folytatása!

A semmiből jött a hír, hogy Hollywood 2014 után ismét nekifut a Robotzsaru franchise-nak, ráadásul nem is akármilyen rendezőt szerződtettek a produkció élére.

Óriási reménységnek indult Neill Blomkamp, a District 9 után azonnal Hollywood egyik legkeresettebb fiatal rendezője lett. Azonban következő két filmje, a Chappie és az Elysium - Zárt világ alulmaradt a várakozásokkal szemben, ennek ellenére a Fox hitt a direktorban, és neki adták az Alien 5 rendezői székét. Ekkor jött a képbe Ridley Scott, aki elsőbbséget követelt magának (Prometheus, Alien: Covenant), míg végül a projekt a fiókba végezte. Blompkamp, aki eddigre már számos ígéretes vázlatot hozott nyilvánosságra, és megszerezte Sigourney Weavert a főszerepre, nehéz szívvel, de kénytelen volt lemondani a filmről. Ezt követően kezdte el forgatni kísérleti sci-fi horrorjait, melyekből mindmáig nem született egészestést mozi.

Most azonban ismét egy nagy lehetőség előtt áll, ugyanis övé lett a Robotzsaru-film rendezői széke. Hollywood 2014-ben újra nekifutott a dolognak, de a siker elmaradt, az MGM pedig úgy döntött, nem rebootot, hanem folytatásfilmet készít az eredeti filmhez. Így a RoboCop Returns címre keresztelt produkció Paul Verhoeven '87-es klasszikusa után veszi majd fel a fonalat, ráadásul a forgatókönyv Edward Neumeier és Michael Miner eddig porosodó, a Roborzsaru 2-höz írt szkriptjén alapszik majd.

Az MGM még nem jelentette be a premierdátumot, és arról is csak legfeljebb találgatni lehetne, ki kapja majd a főszerepet, de amint többet fogunk tudni, ezeken a hasábokon biztosan be fogunk számolni a fejleményekről.