A jövő nyár egyik nagy durranása lehet Christopher Nolan következő blockbustere, amely ezúttal talán nem lesz annyira elvont és nehezen követhető mint a korábbi filmjei. Az Oppenheimer (galériánkban) ugyanis az atombomba egyik atyjának életrajzi filmje lesz, amelyben még egy atombomba robbanását is rekonstruálták. Nem is akárhogy!

J. Robert Oppenheimer amerikai elméleti fizikus volt, aki a Manhattan terv vezetőjeként több más tudóstársával közösen dolgozta ki az atombomba működési elvét. Akkor még talán nem is sejtették, hogy amit megalkotnak, az az egész emberiséget egy új és pusztulással fenyegető korba repíti. Csak akkor döbbentek rá, hogy mi született az elméjükben, amikor a történelem során először és utoljára élesben bevetették.

Christopher Nolantől már megszokhattuk, hogy nem ismer lehetetlent, ha csavaros történetről vagy épp lélegzetelállító látványról van szó. Utóbbi kapcsán manapság már nagyon nehéz megpiszkálni a nézők ingerküszöbét, hiszen a legdöbbenetesebb dolgokra is legfeljebb vállrándítással reagálnak mondván „ez úgyis csak CGI, azzal meg bármit lehet”.

Igen ám, csakhogy Christopher Nolan köztudottan nem híve a CGI-nak, amit lehet, azt megoldja valódi eszközökkel. A Tenetben például egy Boeing 747-est valóban felrobbantottak. Most egy ennél is meredekebb dolgot árult el a Total Film magazinnak az Oppenheimer kapcsán.

Az interjú során elmesélte, hogy a vizuális effektekért Andrew Jackson felel, aki a projekt legelejétől fogva azon dolgozik, hogy minél több látványelemet CGI nélkül oldjanak meg. Így a kvantumfizika és a kvantumdinamika ábrázolását és a Trinity-tesztet (a világ első atomrobbantása) is CGI nélkül valósították meg! Ez természetesen hatalmas kihívást jelentett a stáb számára, a tökéletes felvételhez a megfelelő időjárási körülményeket is meg kellett várniuk.

Az Oppenheimer a tervek szerint jövő nyáron kerül majd a mozikba, ahol a nyár egyik nagy slágere lehet. A rendező igazi sztárgárdával dolgozhat, hiszen olyan színészeket láthatunk majd a filmben, mint Robert Downey Jr., Cillian Murphy, Matt Damon, Gary Oldman, Emily Blunt, Kenneth Branagh vagy Rami Malek.