Mindenkinek lehet rossz napja, ugyanígy a színészeknek is, vagy lehet csak éppen rossz volt a szereposztás, az író, esetleg a rendező, és ez végül a film bukásához vezet. Most a mafab.hu nézői értékelések alapján hoztam egy rangsort, hogy melyek Colin Firth legrosszabb filmjei, amit inkább meg se nézz, ha eddig még nem tetted meg. Ha meg esetleg láttad, és mégis tetszett valamelyik listán szereplő filmje, akkor írj egy jó értékelést a filmről az adatlapján, így lekerülhet a listáról. ;) :D

#10

dráma | romantikus

Az alsóbb néposztályba tartozó Marguerite Gauthier és az arisztokrata Armand Duval szenvedélyesen egymásba szeretnek. A lány úgy érzi, kapcsolatuk ronthatja szerelme... több»

És végezetül lezárva ezt a listát, egy jóval régebbi filmje került fel még ide, melyben szintén főszerepet alakított, az 1984-es "A kaméliás hölgy" című film. Mely jelenleg 59%-os szavazaton áll a mafab. hu oldalán, mely így szintén megosztó a rajongók körében.
#9

dráma

Wallace Avery belefáradt a saját életébe. Elvált, a fiától eltávolodott, a szerelmi életével elégedetlen, ezért úgy dönt, eljött az idő a radikális változásra. Szó... több»

Hát igen, ennek a filmnek a kapcsán is csupán egy kérdés merül fel: miért?
#8

kaland | vígjáték

A St. Trinian's iskola igazgatónőjének, Miss Frittonnak egyik őse kalózkapitány volt. Mikor ez a zárda diáklányainak tudomására jut, nyomozni kezdenek, hátha szert tehetnének a... több»

Itt engedjétek meg, hogy idézzek a hozzászólásokból: "Nézhetetlen katyvasz". "Néha botrányosan lealacsonyító és giccses". "Elgondolkodtat, hogy l. Rupert Everett és Colin Firth miért vállal ilyen szerepeket, mikor sokkal többre hivatottak".
#7

66 Amikor minden változik  (2007)

(3) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

April, a philadelphiai tanárnő (Hunt) életébe a kapuzárási pánik kellős közepén toppan be rég elveszett szülőanyja (Bette Midler), a bogaras műsorvezető. Aprilt férje... több»

A lista következő helyére két filmje is felkerülhetne, de én most az Amikor minden változik című dráma filmjet emelném ki, mely egyesek szerint szintén nagyon jó, míg mások szerint nagyon nem. Ugyanilyen, vagyis 53%-os szavazaton áll egy 1985-as filmje a Nineteen Nineteen.
#6

53 Négyes kettes  (2001)

(1) (1)

vígjáték

Ben Londonba költözik egy jó állás lehetőségéért. Eddig csak melónak tekintette a szappanoperák írását, most viszont lehetősége van a saját magán kipróbálni a percenként... több»

Szintén egy régebbi, azaz 2001-es romantikus filmje áll a lista 6-dik helyén, mely azt jelenti, hogy ezt sem igazán szerették sokan.
#5

54 Dutch Girls  (1985)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy serdülő brit gyeplabdacsapat Hollandiába utazik, ahol a tulipánoknál és szélmalmoknál sokkal érdekesebb dolgot találnak: dögös, szexi nőket! Annyira lefoglalja őket a... több»

Elég megosztóak a vélemények, de 50%-os népszerűségnek örvend csupán ez a filmje is.
#4

49 Fő utca  (2010)

dráma

A Fő utca című filmben North Carolina gyönyörű kisvárosa egyre inkább elenyészik, amióta a gyárak bezártak, s a fiatalok is elhagyják a vidéket. Egy idegen férfi érkezik a... több»

Három romantikus filmje, mely hihetetlen nagy népszerűtlenségnek örvend. Sokan azt sem értik, miért vállalta el ezeket a szerepeket. Inkább hagyd ki mindet. Két másik filmje mely 48%-os szavazaton áll, az a 2003-as Nő előttem, nő utánam című filmje és a 2008-as Férj és feleség című film.
#3

57 A titkos kert  (2020)

(3) (7)

családi | dráma | fantasy

A tíz éves Mary Lennox (Dixie Egerickx) jómódú brit családban nevelkedik Indiában. Szülei nem sokat törődnek vele, a szolgálók az elkényeztetett kislány minden kívánságát... több»

Ez a film személy szerint nekem se tetszett, Colin Firth alakítása pedig egyszerűen borzalmas volt. Kár érte.
#2

dráma | misztikus

  Egy aggódó művész igyekszik megtalálni a feleségét, aki hirtelen elhagyta. Viszont kutatása közben felfedezi, hogy felesége titkos életet élt - vagy kettőt. Elkezd... több»

Második helyen az 1991-es A végzet asszonya című film, mely állítólag a forgatókönyvön csúszott el.
#1

48 Trauma  (2004)

dráma | horror | misztikus | thriller

Ben a kómából felébredve megtudja, hogy felesége meghalt az autóbalesetben. A férfi úgy érzi, vége az életének és teljesen összetörik lelkileg. Pár héttel később hazatér... több»

A lista első helyén szereplő és egyben legrosszabb filmje a 2004-es Trauma című film.