Csak erős idegzetűeknek: Az 5 legmegosztóbb vélemény A sötét lovagról

Folytatjuk legfelkavaróbb cikksorozatunkat, amelyben hatalmas szakmai és rajongói elismerésnek örvendő filmalkotásokat közelítünk egy másik szemszögből.

Ezúttal Christopher Nolan egyik legsikeresebb filmjét, A sötét lovagot vettük elő, amely 92 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon 3175 szavazat alapján. Ebben a filmben Heath Ledger kiemelkedő alakítást nyújtott Jokerként, amelyet 2008-ban posztumusz Oscar-díjjal ismert el az amerikai filmakadémia a legjobb férfi mellékszereplőnek járó kategóriában.

A sötét lovag kétségtelenül egy kiemelkedő produkciónak számít, ettől függetlenül persze akad néhány vélemény, amely talán sokak számára csakugyan felkavaró lehet. Mutatjuk a Magyar Filmadatbázisba beérkezett 5 legmegosztóbb véleményt a produkcióról:

1. Nem tudta hozni azt az alap szintet sem, ami elvárható lett volna tőle. Jó is lett volna valami kellemes filmet nézni, de nem jött össze. Ezt a filmet nem tudom mire vélni.

2. Ezek a sokszor feldolgozott klasszikus filmek ritkán sikerülnek jól. Nagyon hype gyanús volt anno, ezért nem is néztem meg ezidáig. Nagy színészek, minőségi kivitelezés, dög unalmas sztorival! Gigantikus nagy hype! Az első 2 Batman film poros nyomába sem ér!

3. Látványra rendben van a film, látszik hogy nem spóroltak az effektekkel. Viszont maga a történet elcsépelt, sajnos akárhogy csűrik- csavarják,nem képesek újat kihozni az alap történetből.Batman vs. Joker meglepetést nem okoztak. Részemről csak időpazalás volt megnézni.

4. Nekem nem a szívem csücske a batman, régieket még úgy ahogy elnéztem. De ez a fajta batman nagyon nem jött be! Nem is baj hogy lecserélték, ben affleckes batmanra kiváncsi leszek!

5. Nem értem, hogy tarthatják egyesek minden idők legjobb filmjének. Heath Ledger jó, ezt elismerem, és nagyon sajnálom a halálát. Christian Bale Batman szerepében nem alakít nagyot, sőt, a denevérember egy kis mellékszereplővé válik a filmben. Michael Caine és Morgan Freeman alakításaira nem lehet panasz, de a film nekem túlságosan sötét, nyomasztó és erőszakos.