A western filmeknek már leáldozott, hisz azok csak a ’60-as és a ’70-es években voltak menők… Hát hogyne! Nagy tévedés, ugyanis manapság is készülnek még a vadnyugaton játszódó mozik, bár az tény, hogy jóval kevesebb mint apáink idejében… Most a Netflix kínálatában bukkant fel egy újdonság, amely nem is rossz szereposztással kecsegtet. Kérdés, megéri-e megnézni.

A vadnyugat törvényei szerint egy minden elemében ízig-vérig klasszikus western, csak épp modern köntösbe bújtatva. A történet Nat Love-ról szól, aki maga is törvényenkívüli. Mikor a tudomására jut, hogy egykori ellensége, Rufus Buck kiszabadult a börtönből, azonnal a nyomába ered. De tudja, hogy egyedül esélye sem lenne Rufus ellen, ezért maga köré gyűjti a régi bandáját: Stagecoach Maryt, Bill Pickettet és Jim Beckwourth-t. Eközben Rufus Buck a vadnyugat két legaljasabb gazfickójával szövetkezik ellenük: Trudy Smith-tel és Cherokee Billel.

A Jeymes Samuel rendezésében készült film egy hamisítatlan western kaland, amely képes felidézni a műfaj régi klasszikusait. A film első kétharmada még viszonylagos csendben csordogál az elkerülhetetlen végkifejlet felé, ami azonban igazi vérfürdőként zúdul a nézők nyakába.

A vadnyugat törvényei szerint nem lett tökéletes film, megvannak a maga rendezési és történeti hibái, de ezek ellenére is egy igazi hiánypótló alkotás. Nem csak azért érdemes leülni elé, mert ritka manapság a jó western, hanem azért is, mert a szereplők közt ott van Idris Elba is Regina King, Zazie Beetz, Lakeith Stanfield, Delroy Lindo és Edi Gathegi mellett.