Danny Boyle rendezi az 1999-es Mátrix című sci-fi kasszasiker táncos adaptációját.

A Warner Bros. Theater Ventures által licencelt projekt "Free Your Mind" címmel jövő októberben debütál a Factory Internationalben, egy új művészeti helyszínen Manchesterben, az Egyesült Királyságban. A produkció, amelyet "nagyszabású, magával ragadó előadásként" írnak le, a helyszín nyitó előadásául szolgál majd.

"A több száz táncos hip-hop koreográfiáját és a legmodernebb immersív dizájnt ötvöző "Free Your Mind" egy izgalmas utazásra viszi a közönséget a Mátrixon keresztül a lehetőségek új birodalmába" - olvasható a logline-ban - "Ez a szemet gyönyörködtető produkció az épület ultra-flexibilis tereit fogja átjárni, reagálva rájuk, és kihasználva a pillanat kollektív energiáját."

Ez egy szokatlan lépés Boyle-tól, aki Oscar-díjat nyert a Gettómilliomosért, de nem teljesen váratlan. Pályafutása során számos projektben megfordult már, többek között a 2012-es londoni olimpiai játékok megnyitó ünnepségének rendezésében, amelynek során 7500 önkéntest, valamint hivatásos előadókat irányított egy sor zenés és táncos számban. Az ünnepség részeként Boyle II. Erzsébet királynőt és Daniel Craiget is rendezte egy James Bond-témájú jelenetben.

Michael 'Mikey J' Asante komponálja a táncos műsor zenéjét, míg Kenrick 'H2O' Sandy a koreográfiát. Boyle régi munkatársa, Tracey Seaward lesz a producer. Sabrina Mahfouz költő-drámaíró ("Noughts & Crosses") és Es Devlin képzőművész szintén a fedélzeten vannak, akik írnak, illetve nagyméretű szobrokat készítenek. Az előadás a Factory International megbízásából jött létre.

A Wachowskiék által rendezett Mátrix 1999-ben került először a mozikba, és három folytatást eredményezett. A legutóbbi, Mátrix: Feltámadások tavaly jelent meg.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»