Az évtizedek során olyan hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré, hogy az ember azt hinni, ma már mindent tudunk a Ponyvaregényről. De ez korántsem igaz. Sokan nem tudják például azt sem, hogy a film aligha készülhetett volna el, ha nincs Danny DeVito közbenjárása.

Történt ugyanis, hogy a komikusként ismert és világszerte imádott színész 1991-ben többedmagával megalapította saját produkciós irodáját, a Jersey Filmset. Ennek egyik partnere volt Stacey Sher is, aki akkoriban egy bizonyos Quentin Tarantino nevű fickóval randevúzgatott. Ő volt az, aki először meghallgatta a Ponyvaregény ötletét és azzal azonnal Danny DeVitohoz ment. Megbeszéltek egy találkozót, ahol ő is meghallgatta Quentin Tarantino ötletét.

Akkor még forgatókönyv sem létezett a filmhez, csak az ötlet maga, de már ez is elég volt ahhoz, hogy Danny DeVito tudja, ebből a fickóból rendezőlegenda lesz. Csakhogy a film elkészítésének jogai akkor a TriStar Pictures stúdiónál voltak, ők pedig egy bizonyos jelenet miatt ódzkodtak a forgatástól. Az autós jelenet, amelyben szétlövik a hátul ülő ember fejét, a stúdió elnöke szerint túl erőszakos és véres volt, ami szerinte nem tett volna jót a filmnek.

Többször is leültek beszélni, de Quentin Tarantino kitartott az ötlete mellett, ami szerinte inkább vicces, mint erőszakos. Végül a stúdió elvetette a filmet. Ekkor jött a képbe Danny DeVito, aki segített a projektet eljuttatni a Miramax stúdióhoz. Ők rábólintottak, leforgatták, a többi pedig, ahogy mondani szokták, már történelem.