Darth Vader titkos fia: A ChatGPT meglepő ötlettel állt elő egy következő Star Wars-filmhez

Azt már lehet tudni, hogy egyszer valamikor a jövőben elkészül majd a tízedik Star Wars-film is. Azt is, hogy Rey biztosan visszatér majd benne. Azt viszont egyelőre nem, hogy miről fog szólni. Sebaj, manapság nagy divat lett mindenről a mesterséges intelligencia ügyeletes sztárját, a ChatGPT-t megkérdezni. És ő válaszolt is, nem is akárhogy!

A ChatGPT egész részletes szinopszissal állt elő a következő Star Wars-mozi kapcsán, sőt, még konkrét szereplőgárdát is összeállított. A történet valóban Rey körül bonyolódna tovább, ahogy azt egyébként is tervezik.

A film néhány évvel a Star Wars: Skywalker kora eseményei után veszi fel a fonalat. Rey tapasztalt Jedivé vált, aki Finn és Poe segítségével új Jedi rendet alapított és egyengeti a rend útját. A messzi-messzi galaxisra végre újra béke köszöntött, ám természetesen ez nem tart örökké. A homályban ugyanis egy új veszély formálódik egy új szekta, a Sötétség Kultusza néven.

Ennek egyetlen célja van: elpusztítani mindent, amit a Jedik felépítettek. A szekta vezetője egy titokzatos alak, aki Árnyéknak hívja magát és az Erő sötét oldalának olyan praktikáit fejlesztette ki, amelyek veszélyesebbek mindennél, amivel a Jedik valaha találkoztak.

Rey és társai viszont felveszik a harcot az új fenyegetéssel és végül eljutnak a szekta központjába. Ott pedig rájönnek, hogy a titokzatos Árnyék nem más, mint Darth Vader eltitkolt fia. Megküzdenek vele és a szektával, de Rey csak úgy győzhet, hogy közeli szeretteit veszíti el. Ezzel még bölcsebbé és erősebbé válik. A film úgy ér véget, hogy Rey Jedik új generációját képezi ki, akik felvehetik a harcot a Sötétség Kultuszával.

A ChatGPT arra is választ adott, hogy kik szerepelnének a filmben. Rey mellett fontos szerepet kapna Kira, Zorii Bliss, Lando Calrissian, DJ és egy név nélküli régi Jedi mester. Kira egy kiképzés alatt álló Jedi, aki rettenthettetlen és szenvedélyes. Az MI Maisie Williamst képzelné el ideális színésznőnek.

Zorii Bliss egy karizmatikus csempész, akinek közös múltja van Poe Dameronnal. Zorii és legénysége csatlakozik Reyhez és barátaihoz, hogy segítsen elpusztítani a Sötétség Kultuszát. Őt olyan színésznővel játszatná el, mint Zoë Kravitz vagy Rosario Dawson.

Lando Calrissiant aligha kell bemutatni, a szerepe leginkább a szekta felkutatásában lenne és természetesen Billy Dee Williams játszaná el. DJ is visszatérő szereplő lenne, hiszen a hackerrel már találkozhattunk. Viszont a ChatGPT Benicio del Toro mellett Michael Fassbendert javasolná a szerepre.