79 Desperado  (1995)

Elegendő csak megemlítenünk Robert Rodriguez nevét, a filmrajongók máris tudják, kiről van szó.  A legendás rendező a trash műfaj koronázatlan királyának számít, aki olyan filmeken dolgozott, mint az Alkonyattól pirkadatig és a Sin City, de pályája elején máris letett az asztalra egy olyan alkotást, amely egyből meghozta karrierjében az áttörést, ez a Desperado.

2019.12.02   olvasottság: <1000x   szerző: csd  

A sztori viszonylag egyszerű, akár egy bot: titokzatos idegen járja Mexikó poros kis faluit, akiről úgy hírlik pokolian jó zenész. El Mariachi azonban nem csak a gitárjával van tegező viszonyban, hanem a fegyverforgatáshoz is ért. A nép hősként tiszteli őt, a rosszfiúk azonban rettenek tőle. El Mariachi következő célpontja pedig nem más, mint a hely önjelölt bandavezére, Buchón. Amikor pedig társai is felbukkannak, szabályosan elszabadul a pokol.

A ma már kultikusnak mondható darab Antonio Banderasszal és Salma Hayekkal a főszerepben tálcán kínálja a legbrutálisabb akciót és persze a forró, szenvedélyes jeleneteket. Bár ritkábban esik róla szó, de Banderas és Hayek alighanem utálták az intimebb képsorok felvételeit. Nem is csoda, hiszen azon napokon, amikor a szóban forgó jelenetek munkálatai zajlottak, a teljes stáb jelen szeretett volna lenni a forgatáson. Maga a rendező azonban, hogy megnyugtassa a színészpárost, hogy csupán ő maga, a két színész és a forgatókönyvíró lehetett jelen.

Noha a Desperado nem igazán zsebelt be egy díjat sem az elmúlt évek során, mindez nem változtat azon, hogy megkerülhetetlen filmalkotássá nőtte ki magát időközben. Ha még nem láttad az 1995-ben megjelent produkciót, less rá a fenti előzetesre, amely garantáltan meghozza a kedvet.