DiCaprio máig bánja, hogy elszalasztotta ezt a szerepet

Leonardo DiCaprio mára eljutott oda a karrierjében, hogy szó szerint kedvére válogathat a szerepekben. Abszolút rajta múlik, hogy egy-egy lehetőségben lát-e fantáziát vagy sem. Ám még a pályafutása korábbi szakaszában ez nem mindig volt így. És voltak olyan alkalmak is, amikor komoly döntést kellett hoznia egyik vagy másik projekt mellett. Így alakult, hogy van olyan szerep, amit a mai napig bán, hogy nem vállalt el.

Leonardo DiCaprio már a ’90-es években is a feltörekvő csillagok közé tartozott, és végérvényesen az 1997-es Titanic főszerepével vetette meg a lábát Hollywoodban. Ahol azóta a legnagyobbak között említik a nevét. Még évekkel ezelőtt egy magazin készített vele egy interjút, amelyben feltették neki a kérdést: van-e olyan szerep, amit máig bán, hogy nem vállalt el.

A válasz talán meglepő lehet. A színész ugyanis gondolkozás nélkül rávágta, hogy Dirk Diggler szerepét sajnálja a Boogie Nightsban. Utóbbi filmet nagyon nagyra tartja és nagyon örült volna, ha ő alakíthatja a pornósztár főhőst. De mivel a filmet nagyjából ugyanakkor forgatták, mint a Titanicot, ami mellett már korábban elkötelezte magát, így nem volt rá esély, hogy övé legyen a szerep.

Ami így Mark Wahlberghez vándorolt, akinek ez volt az egyik első alakítása, ami beindította a karrierjét. Érdekesség, hogy míg Leonardo DiCaprio bánja Dirk Diggler szerepének elszalasztását, Mark Wahlberg egy korábbi interjúban épp azt nyilatkozta, hogy bánja már, hogy annak idején elvállalta.

Annyira persze egyikük sem bánkódhat, hiszen mindketten felértek mára a csúcsra, mindketten a maguk útját megjárva. Nincsenek véletlenek.