Már a hazai mozikban Bodzsár Márk vámpír vígjátéka, melynek kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudnod a filmmel kapcsolatban.

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek.

70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.

A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.

Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

A filmet Bodzsár Márk írta rendezte (Isteni műszak, Drakulics elvtárs), míg a főbb szerepeket Nagy Ervin, Balsai Mónika, Trill Zsolt, Borbély Alexandra, Thuróczy Szabolcs, Znamenák István és Nagy Zsolt alakítják.

Íme 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Lugosi Béla után most először fordult elő, hogy egy magyar színész, név szerint Nagy Zsolt alakítson egy vámpírt a mozivásznon.
  • A film egyik főszereplőjének, Walters Lili neve sokaknak csenghet ismerősen. Bár a színésznőt az Egynyári kaland című televíziós sorozatban is láthattuk már, ő a Dorothy's Legs nevű zenekar énekesnője.
  • Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra és Bodzsár Márk rendező már a főiskola óta szeretett volna együtt dolgozni. Erre a Drakulics elvtársban végre sor kerülhetett.
  • Az Isteni műszak után ismét együtt dolgozott Bodzsár Márk rendező és Reich Dániel operatőr.
  • A film egyik dramaturgja az a Tasnádi István volt, aki az elmúlt évek legszínvonalasabb sorozatain (Terápia és az Aranyélet) dolgozott az HBO-nak.
  • A Drakulics elvtárs elkészülését 463 millió forinttal támogatta a Filmalap.
  • A Drakulics elvtárs premierjét hatalmas buli előzte meg a Budapest Parkban szeptember 27-én, ahol a film sztárja, Nagy Ervin DJ-ként is megcsillogtatta a tehetségét.
  • A filmben egy cameo erejéig a népszerű Karinthy-gyűrűs humorista, Bödőcs Tibor is feltűnik.

Hazai premierdátum: 2019.10.31.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: