67 Dumbó  (2019)

A Dumbó Los Angeles-i premierjével a Disney ráfordult a marketing kampány utolsó kanyarjára, egyúttal pedig megérkezet az első vélemények is.

Március végén a mozikban a Disney legújabb élőszereplős adaptációja, a Dumbó, melynek rendezői székét Tim Burton foglalhatta el. A filmtől sokat várnak az eredeti, 1941 animációs klasszikus rajongói, kérdés azonban, hogy vajon maradéktalanul elégedettek lesznek-e a nézők a végeredménnyel, ezt a kritikusok meglehetősen vegyes reakciója alapján nehéz megítélni. De lássuk a konkrét példákat.

"Élveztem a Dumbót. Fantasztikus művészi tervezés és design, meglepő és szükséges állatjogi üzenettel. Az egyik legjobb élőszereplős Burton-film az utóbbi évekből. A többi Disney adaptációval ellentétben eléggé egyedi helyzetet teremtette a film, ugyanis 35 százaléka adaptáció, 65 százaléka pedig inkább folytatás, ami elég menő. " (Slash Film - Peter Sciretta)

"Nagyon élveztem a Dumbót. Gyönyörű és bohókás film, egy hatalmas szívű CGI elefánttal a főszerepben. Viszonylag egyszerű a története, úgyhogy ne számítsatok túl sok mélységre a karaktereket illetően. De még így is Burton legjobbja az elmúlt évekből." (Gamespot - Chris E. Hayner)

"Dumbó karaktere nagyon szeretnivaló. És bár remekül néz ki, a filmből mégis hiányzik az őszinteség és a szív, ami az eredetit klasszikussá tette." (The Nerds of Color)

"Múlt héten megnéztem a Dumbót. A remek látvány, Michael Keaton nagyon szórakoztató alakítása és a szeretnivaló elefánt ellenére a film nem tud olyan érzelmeket kiváltani, mint az eredeti. Az emberi szálak kiforratlanok." (IGN - Tom Jorgensen)

"Egyszerűen csodálatos - gyönyörű történet, ami eléggé eltér az eredetitől, de a szemek ettől még nem maradnak szárazon." (Attractions Magazine - Tiffany Mink)

A Dumbó március 23-tól látható a hazai mozikban. A főbb szerepeket Colin Farrell , Eva Green , Michael Keaton , Danny DeVito , Alan Arkin , Lars Eidinger , Kamil Lemieszewski és, Roshan Seth alakítják.