Tavaly ősszel került a mozikba Todd Phillips filmje, a Joker számos díjat besöpört, bevételi rekordokat döntött és a főszerepet alakító Joaquin Phoenix karrierjében is igazi áttörést hozott.

Hosszan lehetne vitatkozni a Jokert megillető elismerésről, akadnak olyanok, akik kissé túlzásnak érezték, a film fogadtatása körüli felhajtást, és persze erős a tábora azoknak is, akik minden komolyabb fenntartás nélkül fogadták a Jokert.

Kétségtelen viszont, hogy nem csupán a kritikusoktól kapott hideget és meleget is egyaránt a produkció, a megjelenést követően kisebb botrány is kibontakozni látszott a Joker körül, amikor kiderült, hogy az egyik betétdal szerzőjét évekkel korábban gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény vádjával ítélték el.

Persze nem szeretnénk senkit sem egyszerű nosztalgiázásra invitálni, már csak azért sem, hiszen maga Phillips posztolt néhány eddig nem látott, hangulatos fotót a forgatási napokról és díszlet beállításról.

A rendező persze üzent is a rajongóknak: “Jó ideje történt mindez. Remélem mindenki biztonságban van és egészséges” - olvasható Todd instaprofilján. Ha pedig valami oknál fogva akad olyan, aki nem látta volna még a Jokert, az lessen rá a film előzetesére is, amely garantáltan megalapozza a hangulatot hozzá.