Nincs túl jó hírünk azoknak, akik ugyanúgy várják a John Wick: 4. felvonást és a Mátrix 4-et egyaránt. A Warner Bros. ugyanis hivatalosan is bejelentette az utóbbi produkció premierdátumát.

Míg a Lionsgate nem sokkal a John Wick: 3. felvonás - Parabellum sikere után már rá is állt arra, hogy elkészítse a további folytatást, így egészen hamar megkapta a negyedik rész 2021. május 21-ei premierdátumot, nagyon úgy néz ki azonban, hogy ugyanezen a napon kerül majd a mozikba Matrix 4 is.

Az utóbbi években nem ez az első eset, hogy ként fontos és hatalmas várományosnak számító filmes megjelenés ugyanazt a premierdátumot kapja. Annak idején 2017-ben A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata, illetve a T2: Trainspotting ugyanazon a napon került a mozikba.

Szintén 2017 márciusában pedig ugyanúgy dönteniük kellett a rajongóknak, hogy a Logant vagy a A 19-es asztalnál ülők premierjére szeretnének-e beülni, ráadásul mindkét filmben Stephen Merchant is szerepet kapott. De korábbról szintén megemlíthetjük A túlkoros osztagot Jonah Hillel a főszerepben és azÍgy neveld a sárkányodat 2.-t, amelyek 2014 június 12-én jelentek meg.

Bárhogy is alakul a jövőben, az idén mozikba került Parabellum közel 326 millió dollárt hozott konyhára készítőknek, így nehéz is megjósolni, hogy a rajongók melyik folytatást is válasszák majd először.