2021.05.04   olvasottság: 19969x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Végtelen kövek története köré épült az eddigi szinte teljes Marvel moziverzum. Ám ez a történet a Bosszúállók: Végjátékkal véget ért és most minden rajongó tűkön ülve várja, hogy ki vagy mi lesz a következő, még Thanosnál is veszedelmesebb ellenfél, aki köré a következő filmek épülhetnek. De még egy kérdés erejéig kanyarodjunk vissza a Végtelen kövekhez, egészen pontosan az Elme kőhöz és a Tér kőhöz.

Egy új elmélet alapján ezért adta valójában Thanos Lokinak az Elme követ

Mint azt bizonyára minden rajongó jól tudja, az Elme kő az első filmekben még Loki jogarában lapult, míg a Tér kő a Tesseract belsejében volt. Előbbivel Loki képes volt kommunikálni Thanosszal, mivel elve tőle kapta a jogart, míg a Tesseract segítségével nyitott portált New Yorkban, hogy a Chitauri seregek inváziót indíthassanak a Föld ellen.

De mégis mi oka lehetett Thanosnak, hogy az Elme követ a köztudottan megbízhatatlan Lokira bízza? Egy elmélet szerint nem volt véletlen, sőt, egészen fontos lépés volt ez Thanos intergalaktikus sakkjátszmájában.

Első ránézésre Thanos rosszul döntött, amikor Lokira bízta a Föld leigázását a jogar – és így az Elme kő segítségével. Már csak azért is, mert a Bosszúállók révén Loki végül kudarcot vallott, a jogar a Bosszúállókhoz, a Tesseract pedig Asgardba került. Igen ám, de mi van, ha Thanos mindezt kezdettől fogva számításba vette és pontosan erre is készült?!

Mert az elmélet szerint Thanos Loki küldetésének bármely végkifejletével jól járt. Bár Loki elbukott, a kövek pedig átmenetileg kikerültek Thanos birtokából, valójában nem is ez volt a lényeg. Hanem az, hogy ezzel az egésszel Asgardot destabilizálja. És e tekintetben nagyon is sikerrel járt. Mert Loki kijátszott mindenkit és felült Asgard trónjára és onnantól nem is működött tovább a birodalma, mint a kilenc világ őrzője. Heimdallt is elüldözte, így ő nem figyelmeztethette az asgardiakat Thanos tervére, miszerint ő szép csendben leigázta Nidavellirt, ahol elkészítette a kövek irányításához szükséges kesztyűjét.

Ha egyébként Loki még sikerrel is járt volna a Föld leigázásában, akkor négy legyet ütött volna egy csapásra: amellett, hogy Asgardot meggyengítette, elkészítette volna a kesztyűt, még a két kő is a birtokába került volna.

Így viszont csak az előbbi kettő jött össze, a köveket pedig az eredeti terv szerint szép sorjában begyűjtötte. Ha ez az elmélet igaz, akkor bizony Thanos sokkal fondorlatosabb és sokkal jobb stratéga volt, mint azt eddig hittük.