Egyre biztosabb, hogy nem lesz Függetlenség napja 3

Már A függetlenség napja producere sem hisz abban, hogy érdemes lenne elkészíteni a harmadik felvonást, így a rajongóknak nem sok okuk maradt a bizakodásra.

Dean Devlin, A függetlenség napja és a 2016-os folytatás,  A függetlenség napja: Feltámadás producere elengedte a harmadik epizódot illető terveit. A producer, aki igen nagy hatást gyakorolt a sci-fi műfajára a kilencvenes években (Csillagkapu és Roland Emmerich szóban forgó filmjei) érvei érthetőek, a FN2 elég csúnyán elhasalt a mozipénztáraknál. Míg az első rész összesen 817 milliót kaszált, és Hollywood élvonalába repítette Will Smitht, ráadásul egy Oscar-jelölést is besöpört, a folytatás már közel sem teljesített a várakozásoknak megfelelően. A 389 millió dolláros összbevétel az infláció nélkül is kevesebb, mint az első részé, a nézők mellett pedig a kritikusok sem tették le a voksukat a sci-fi mellett (30 százalék a RottenTomatoes-on).

Az LRM szerint Devlint a kaliforniai WonderConon kérdezték az esetleges harmadik részről, de a válasza elég egyértelmű volt.

"Nem tudok róla. Jelenleg, személy szerint nincsenek terveim egy új résszel kapcsolatban" - mondta. Ha pedig neki, mint Roland Emmerich állandó munkatársának nincs tudomása a harmadik részről, ez valószínűleg egyet jelent azzal, hogy maga a direktor, és Hollywood is lemondott egy időre a franchise-ról.

A második rész mindenesetre megágyazott egy esetleges folytatásnak, és Emmerich a premier előtt még bizakodó volt, de azóta egy alkalommal sem említette a harmadik felvonást.

Nektek mennyire jött be A függetlenség napja 2? Kíváncsiak lennétek egy újabb részre?