2019.07.14   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Csütörtöktől a hazai mozikban is láthat Guillaume Canet új filmje, az Együtt megyünk, melyben a rendező tovább folytatja az Apró kis hazugságok történetét. A filmpremier kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudnod a filmmel kapcsolatban.

54 Együtt megyünk  (2019)

A nagy sikerű Apró kis hazugságok című film története folytatódik – Marion Cotillard és François Cluzet főszereplésével!
Az Apró kis hazugságok címû film baráti társasága újra együtt: hét évvel a csapat felbomlása után a barátok újra találkoznak, és különleges meglepetést tervelnek ki. Az egykori banda egyik tagja, Max a tengerparti házába vonul vissza, hogy egy nehéz időszak után kicsit nyugalomra leljen és feltöltődjön, barátai azonban úgy döntenek, hirtelen felbukkanva megünneplik a születésnapját. Az eleinte nem egyértelműen kellemes meglepetést váratlan helyzetek követik, az apróságok mellett sorsfordító, fontos eseményekre is fény derül. A gyönyörű francia tengerparton komikus és megrendítő pillanatok során derül ki, hogy mi igazán fontos az életben.

A produkciót Guillaume Canet rendezte és írta (Senkinek egy szót se! (Ne szólj senkinek!), Vérkötelék), míg a főbb szerepeket Marion Cotillard, François Cluzet, Jean Dujardin, Benoît Magimel, José Garcia, Gilles Lellouche és Laurent Lafitte alakítják.

Íme tehát 7 érdekesség a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • 5,4 millió nézőjével a film első része, az Apró kis hazugságok volt a második legsikeresebb produkció 2010-ben Franciaországban. Az egyetlen film, ami lekörözte a Harry Potter és a Halál ereklyéi első része volt 6 millió eladott mozijeggyel.
  • Guillaume Canet-t egy rendkívül kellemetlen élmény inspirálta a film megírására. A rendező 2009-ben került kórházba taphylococcus aureus (septicemia) bakteriális fertőzéssel, mely kis híján végzetesnek bizonyult a számára. Elmondása szerint a kórházban töltött ideje alatt egyetlen barátja sem látogatta meg, és ez a keserű emlék a 'barátságról' motiválta arra, hogy megírja az első rész, az Apró kis hazugságok forgatókönyvét. A filmet nem csak ez az emlék, de egy barátja halála is beárnyékolta, aki a premier napján hunyt el motorbalesetben.
  • Marion Cotillard egy áprilisi interjújában elmondta, hogy az általa alakított karaktert, Marie-t a rendező, Guillaume Canet róla mintázta.
  • 2017 februárjában Valérie Bonneton elárulta, hogy visszatér az Apró kis hazugságok folytatásában. 2018 januárjában Guillaume Canet rendező is megerősítette a színésznő szavait, és hivatalosan is bejelentette a folytatást.
  • Az Együtt megyünk a 2017-es Apró kis hazugságok folytatásfilmje,
  • A film forgatása 2018 márciusában kezdődött meg. A munkálatok nagy része Cap Ferret-n és Bassin d'Arcachon-on zajlott.
  • A filmet vegyesen fogadták a francia kritikusok. Az Allocine nevű francia filmadatbázis kritikai összegzése szerint az Együtt megyünk 2,7 ponton áll a lehetséges 5-ből 32 szemlézett cikket követően. A nézői összértékelés 4 pontos.

Hazai premierdátum: 2019.07.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: