Elhunyt Tahi Tóth László

Életének 75. évében, türelemmel viselt betegségben hunyt el Tahi Tóth László, akit a Vígszínház saját halottjának tekint.

A színészt tavaly januárban mentő vitte el a József Attila színházból, miután rosszulléte ellenére végigjátszott egy darabot. Rosszulléte mögött egy korábbi stroke állt – a színész egy súlyos műtét után csak 2017 októberében tért vissza a színpadra. Állapota idén februárban rosszabbodott, bár a család részleteket nem közölt az állapotáról.

Tahi Tóth László 1944. január 23-án született Budapesten, a Színház. és Filmművészeti Főiskolát 1966-ban végezte el – azóta a Vígszínház tagjaként tevékenykedett.

Állandó színpadi jelenléte mellett folyamatosan játszott filmekben is: először a Szerelmes biciklistákban tűnt fel, majd olyan filmekben vállalt szerepet, mint az Egri csillagok, Imposztorok,a A vörös grófnő és a Fej vagy írás.

Sokan  leginkább a színész hangjára emlékeznek: Tahi Tóth László évtizedek óta adta hangját a legkülönfélébb produkciókhoz. Szinkronizált rajzfilmet (Vízipók-csodapók, Krisztofóró) és kasszasikereket is (Esőember, Idétlen időkig, Sherlock Holmes) – ő kölcsönözte a hangját az Alan Rickman által megformált Perselus Pitonnak is.

A színész temetéséről a színház később ad ki tájékoztatást.