A rajongóknak már nem kell sokat várniuk, hogy láthassák Sherlock Holmes kishúgának, Enola Holmesnak a visszatérését, mivel a Netflix most megerősítette, hogy a folytatás még idén megjelenik a streaming szolgáltatáson. Az Enola Holmes 2 2022-ben lesz streamelhető, bár a pontosabb megjelenési dátumot még nem tudjuk.

A 2020-ban megjelent első Enola Holmes megismertette a közönséget a kevésbé ismert Holmes-nővérrel. A Nancy Springer által írt, azonos című krimi-triller könyvsorozat adaptációja, az Enola Holmes Sherlock Holmes húgának, Enolának a kalandjait meséli el, aki édesanyja eltűnése után úgy dönt, hogy saját maga is szuperdetektívvé válik. Londonba menekül, ahol titkos magánnyomozói karriert épít fel, eltűnt személyek felkutatására szakosodva. De Enolának a testvérei előtt is meg kell tartania titkát, akik elszántan rákényszerítenék, hogy megfeleljen az elvárásaiknak.

A Jack Thorne forgatókönyve alapján Harry Bradbeer rendezésében készült Enola Holmes főszerepében a Stranger Things színésznője, Millie Bobby Brown látható, mint a címszereplő szuperdetektív kamasz, Sherlock Holmes szerepében pedig Henry Cavill tér vissza. A további mellékszereplők között Sam Claflin, Helena Bonham Carter, Louis Partridge, és sokan mások is visszatérnek a második részre!

Az Enola Holmes nagyrészt pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, és gyorsan az egyik legnézettebb eredeti Netflix-filmmé vált, köszönhetően annak, hogy az első négy hétben becslések szerint 76 millió háztartás nézte meg a filmet.

Miközben az Enola Holmes 2 pontosabb megjelenési dátumára várunk, néhány részlet már kiderült a folytatásról: "Mostantól Enola Holmes, aki hírhedt bátyjához hasonlóan magánnyomozó, elvállalja első hivatalos ügyét, hogy megtaláljon egy eltűnt lányt, miközben egy veszélyes összeesküvés szikrája olyan rejtélyt gyújt, amelynek felgöngyölítéséhez a barátok - és maga Sherlock - segítségére van szükség" - olvasható az Enola Holmes 2 szinopszisában.

Az Enola Holmes 2. valószínűleg nem az utolsó alkalom lesz, amikor láthatjuk a karaktert. Harry Bradbeer rendező egy öt filmes franchise elindítását reméli. "Csodálatos lenne még öt filmet kihozni ebből a sztoriból" - mondta a rendező még 2020-ban - "Szerintem tényleg rendkívüli történeteket lehet elmesélni, és micsoda korszak. Jönnek a repülőgépek és a Wright testvérek. Ki tudja, milyen más kihívások kerülnek még elő ebből az igazán nyugtalan, termékeny időszakból."

Az Enola Holmes 2. még idén landol a Netflixen.

dráma | kaland | krimi | misztikus

Enola Holmes (Sherloch Holmes tizenéves húga) édesanyja eltűnik, és mivel most nem számíthat bátyja segítségére, egyedül kezd nyomozásba. Egy hatalmas politikai... több»