Hét hónappal a mozibemutató után a film végre elérte a streaming platformot, és a Sonic, a sündisznó 2-t megelőzve a Paramount+ első számú premierje lett.

Miután idén uralta a kasszákat, a Top Gun: Maverick hét hónappal a mozipremier után végre a Paramount+-on is megjelent. És még a megjelenés és a streaming között eltelt hosszú-hosszú idő - valamint a VOD-platformokon való elérhetőség - ellenére is a blockbuster lett a legnézettebb Paramount+ film a premier hétvégéjén, jelentette be a Paramount Studios szerdán. Ez annak ellenére is így van, hogy a film folyamatos sikert aratott az olyan platformokon, mint az iTunes, ahol jelenleg a 2. helyen áll.

"A film elsöprő sikere a mozikban, digitálisan és most már streamingben is tagadhatatlanul bizonyítja a Paramount több platformon történő megjelenési stratégiájának erejét" - mondta Brian Robbins, a Paramount+ tartalomért felelős vezetője a cég mérföldkőnek számító közleményében. "Az összes 2022-es címünkkel, és most a Top Gun: Maverick-el is, stúdiónk kihasználta a streaming által biztosított változó ablakok értékét, amelyekkel növelni tudjuk a filmek általános sikerét."

A Maverick premierje december 22-én, csütörtökön volt a streameren. Bár a Paramount nem osztott meg konkrét nézettségi adatokat, az első nap és december 25., vasárnap között 60 százalékkal felülmúlta a Sonic 2. korábbi rekordját, amely a legnézettebb filmbemutató volt a szolgáltatáson. A film emellett hozzájárult Cruise más filmjeinek sikeréhez: például a Mission: Impossible 150 százalékkal, az eredeti, 1986-os Top Gun pedig 400 százalékkal lett nézettebb.

"Nagyon örülünk, hogy a film hatalmas rekordot döntő sikere folytatódik azzal, hogy a Paramount+-on a legnézettebb filmbemutató lett" - mondta Tanya Giles, a Paramount Streaming programozási vezetője egy nyilatkozatban - "Továbbra is profitálunk a Paramount Pictures várva várt mozis sikereiből, amelyek a szolgáltatásra érkeznek, új módot kínálva a rajongóknak, hogy újra megnézhessék kedvenc filmjeiket."

A Tony Scott eredeti filmjének folytatását, a Mavericket Joseph Kosinski rendezi, aki a 2010-es Tron: Örökség című filmjéről is ismert. Tom Cruise ismét eljátssza a címszereplő Mavericket, a gyakran vakmerő kapitányt, akit fegyelmezetlensége miatt áthelyeznek a Top Gun következő generációjának kiképzésére, hogy egy új küldetést vállaljon.

Cruise mellett Miles Teller is szerepel, mint Maverick legjobb barátjának, Goose-nak a fia (akit az eredeti filmben Anthony Edwards alakított); Jennifer Connelly, mint Cruise szerelme; Jon Hamm és Ed Harris, mint Maverick felettesei; valamint Glen Powell, Lewis Pullman és Monica Barbaro, mint a küldetés többi jelöltje. Val Kilmer is feltűnik a filmben, mint Maverick egykori riválisa, Iceman az eredeti filmből.

A Top Gun folytatásának gyártása 2010-ben kezdődött, de Scott 2012-ben bekövetkezett halála után elakadt. 2017-ben Kosinski-t szerződtették a rendezésre, és a filmet 2018 májusától 2019 áprilisáig forgatták. Miután eredetileg 2019 júliusára tervezték a bemutatót, az akciójelenetekkel kapcsolatos komplikációk miatt végül 2020 júniusára halasztották, majd a COVID-19 járvány tetőzése után hihetetlenül sokszor, négyszer is újra elhalasztották.

Végül mindez kifizetődött, és amikor idén májusban bemutatták a mozikban, a film világsiker lett. Világszerte 1,488 milliárd dollárral a film a 2022-es év legnagyobb bevételt hozó filmje, és a Pókember: Nincs hazaút című film után a második film, amely elérte az 1 milliárd dollárt a járvány kezdete óta.

Az IndieWire 2022 25 legjobb filmjét tartalmazó listáján a Top Gun: Maverick a 7. helyen szerepelt, Kate Erbland pedig a következőket írta: "A magasröptű légi mutatványok szó szerint szárnyalnak, az érzelmek magasra törnek, és énekli a betétdalt. Ez egy kasszasiker. Hiányoltuk már, hogy egy film újra így berobbanjon."

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»