Miután befutott a második trailer a Doctor Strange az őrület multiverzumában című új Marvel produkcióhoz, a rajongók biztosak voltak benne, hogy láthatjuk az Illuminátusokat a filmben. Viszont továbbra is rejtély marad, hogyan kötődnek a már most impozáns szuperhőscsapathoz.

A Pókember: Nincs hazaút kapcsán is pörögtek a pletykák, de mostanra már nagyon elvadultak az internetes elméletek. Sokan szinte biztosak voltak benne, hogy újra láthatjuk Patrick Stewartot X professzor szerepében és nemrég ez az állítás beigazolódott, amikor a színész megerősítette a hírt. Most egy második teória is valósággá vált.

Az Empire magazin legújabb számában egy cikk elég egyértelművé teszi az új szuperhőscsapat érkezését (jelenleg még nem jelent meg és csak a közösségi médiában keringenek képek a kérdéses írásról, így ezt sajnos jogi okokból nem áll módunkban bemutatni). Az Illuminátusok a legerősebb hősök közé tartoznak, akik eddig megjelentek a Marvel moziverzumban - beleértve azt is, amikor mindenki összefogott a Bosszúállók: Végjáték befejező jeleneteiben. Egyelőre csak találgathatunk, kik tartoznak közéjük X professzoron kívül, de van néhány nyom, amin elindulhatunk.

Valószínű, hogy újra találkozhatunk Mordoval, aki már az első Doctor Strange filmben is szerepelt. Ezen kívül felbukkan egy alternatív Marvel kapitány, Carter kapitány (Amerika kapitány női változata, akivel találkozhattunk a Mi lenne, ha...? sorozatban), egy szintén alternatív Doctor Strange, Reed Richards (a fantasztikus négyes tagja) és Fekete villám, az Inhumans vezetője.

Persze fontos megjegyeznünk, hogy Richie Palmer, a film egyik társproducere azt hangsúlyozta, hogy jobb, ha a rajongók kissé visszafogottan kezelik elvárásaikat. A pletykák szerint láthatunk majd egy alternatív Vasembert is Tom Cruise jóvoltából, illetve John Krasinski alakítja majd Reed Richardsot. Ezekkel kapcsolatban Palmer azt állította, hogy ahogy azt a Pókember 3-ban is tapasztalhattunk, vannak pletykák amik igazak, de vannak, amelyek nem válnak valósággá. Hozzátette, hogy nagy rajongója az Illuminátusoknak, viszont ha bemutatásra kerülnek egyszer, akkor a Marvel moziverzumhoz kötődnek majd és nem pontos másolatai lesznek a képregényeknek.

Patrick Stewart is hozzászólt a pletykákhoz: "Az első X-men filmből idéznék: Biztos vagy benne, hogy láttad, amit láttál? Ezeknek a karaktereknek végtelen számú változata létezik, de csak azért mert hallottál valami ismerőset, még nem jelenti azt, hogy valaki már látott valami konkrétat."

Mindezek ellenére már alig várjuk, hogy a Doctor Strange második része megérkezzen májusban a mozikba.