Az első Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? nem csak Will Smith és Martin Lawrence akciófilmes karrierjét indította be (bár utóbbi azért továbbra is inkább a vígjátékos vonalon mozgott), hanem a rendező Michael Bayét is. Hármasuk a második részre is visszatért, amely nagyobb, pörgősebb és látványosabb is lett, mint az első rész, de hogy melyik volt a jobb, azon sokat lehet vitatkozni. Viszont a trióból a sokáig várt harmadik részre Michael Bay már nem tért vissza.

Helyette Adil El Arbi és BBilall Fallah párosa rendezte a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúkat, amelyben a szuperzsaru-páros Mike múltjának sötét démonaival próbál leszámolni. Az első kritikák szerint El Arbi és Fallah párosa is remekül muzsikál a filmben, amely nem csupán méltó folytatása lett a franchise-nak, de egyes vélemények szerint egyenesen a legjobb része. Ezt persze mindenki döntse el maga.

Az viszont tény, hogy Michael Bay erre a mozira már nem ült be a rendezői székbe, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem volt semmi köze a filmhez. Volt bizony, méghozzá egy cameo erejéig. Aki már látta a filmet, annak talán fel is tűnt Marcus lányának esküvőjén az MC. Aki pedig még nem látta, az majd figyeljen jól. Mert a lagzin bizony Bay is ott van.

Mint kiderült egy interjúból, a forgatás során számos olyan jelenet volt, ahol fontolóra vették Bay cameóját. Végül a forgatás és Bay szoros napirendje miatt is maradtak ennél az apró szerepnél, hiszen a rendező ekkor épp a Six Underground – Hatan az alvilágbólt dirigálta.

Mint El Arbi és Fallah beszámolójából kiderül, párosuk piszok ideges volt, hiszen mégiscsak Bay első nagy sikerének folytatásán dolgoztak, így mindenképpen szerették volna összehozni vele a jelenetet. Aztán Bay megérkezett, beállt a felvételre, majd rögtön az első változattal meg is elégedett, nem is vették fel többször. A rendezők idegességére csak rátett egy lapáttal, hogy a stáb több tagja is dolgozott már korábban együtt Bay-jel, és előre szóltak, hogy nagyon hardcore fickó, aki gyakran üvöltözik. Sőt, mikor Bay megérkezett, és felvették a jelenetet, csak annyit szólt El Arbinak és Fallah-nak, hogy „el ne szúrjátok a kicsikémet!” De egyébként állítólag rendes, barátságos fickó.