87 Az Ír  (2019)

Quentin Tarantino mindig is Hollywood egyik üdítő különc színfoltja volt. A rendező-színész legenda általában sosem azt csinálja, amire az ember számítana, éppen ez lehet filmjei sikerének egyik titka is. Tarantino a napokban válaszolt Erick Weber újságírónak arra a kérdésre, hogy melyik a három kedvenc filmje idén. Természetesen erre sem azt válaszolta, amire a legtöbben gondolnának.

Mert mit is gondolhat egy rajongó? Hogy a Volt egyszer egy Hollywood tuti a kedvencei között szerepel. Hiszen ez az új filmje, ami ráadásul mind a kritikusoknál, mind a rajongóknál remekül szerepel, sokak szerint az eddigi egyik legjobb alkotása lett. Ehhez képest Tarantino szerint messze nincs a top háromban.

A rendező szerint a 2019-es év harmadik legjobb filmje nem más, mint az Álom doktor. Mike Flanagan thrillerje természetesen Stephen King regényén alapul, amely sok-sok évvel a Ragyogás eseményei után játszódik, a főszereplő pedig Dan Torrance. Őt Ewan McGregor alakítja zseniálisan.

A második legjobb film sem feltétlenül a mélyen szántó gondolatoktól erős, hiszen a Préda lényegében egy szörnyfilm, igaz, ezúttal „csak” egy teljesen hétköznapi aligátor az ügyeletes szörnyeteg. A filmet Alexandre Aja rendezte, az aligátorral pedig Kaya Scodelario veszi fel a harcot – egy pincében.

És melyik a 2019-es év legjobb filmje Tarantino szerint? Ebben talán kevesebb a meglepetés: Az Ír. Martin Scorsese legújabb gengszterfilmje a műfaj krémjét vonultatja fel Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci és Harvey Keitel személyében. Más kérdés, hogy sok rajongó egyszerűen unalmasnak és vontatottnak tartja a filmet. De nem Quentin Tarantino, szerinte ugyanis ez 2019 legjobb mozija.

#3

78 Álom doktor  (2019)

(32) (14)

dráma | fantasy | horror | thriller

Danny Torrence felnőtt. A Szépkilátás Hotelben átélt traumák azóta is kísértik az Ewan McGregor által megszemélyesített Dannyt. Alkoholhoz nyúl, hogy elnyomja belső démonait,... több»

#2

65 Préda  (2019)

(23) (3)

akció | dráma | horror | katasztrófafilm | thriller

Haley Kellert, Florida tehetséges úszóját a testvére, Beth figyelmezteti a közelgő veszélyre, a Wendy hurrikán ugyanis egyre nagyobb pusztítást végez az országban. A lány... több»

#1

87 Az Ír  (2019)

(27) (25)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»