Sam Raimi filmje, az 1981-ben mozikba került Gonosz halott az évek során kapott hideget és meleget is, és bár mára már valódi klasszikus darabbá nőtte ki magát, a horrorfilmek rajongói mégis fenntartásokkal fogadják a mai napig a produkciót.

Nem csoda, hiszen már közvetlenül a premier után alaposan kiverte biztosítékot a film azzal a jelenetével, amelyben a főszereplő Ash nővérével történik. Cheryl a film egyik mozzanatában egyedül bolyong az erdőben, amikor váratlanul durva indák kezdenek a végtagjai köré tekeredni és fojtogatni őt.

Bár az 1981-es  eredeti filmváltozatban sokkalta inkább sejtető a jelenet, az sok mindenkinek világossá válik, hogy Cheryllel valami igazán borzalmas történik, nagy valószínűséggel nemi erőszak áldozatává válik. A képsor a film ikonikus jelenetének számít, a műfaj rajongóinak többsége szerint azonban még így is rendkívül ízléstelennek számít.

A 2013-ban mozikba került Fede Alvarez-féle feldolgozás pedig igyekezett minél hűségesebben kötődni az eredeti változathoz, a szóban forgó jelenet új változata azonban még brutálisabbra és zavaróra sikeredett.

Sam Raimi bevállalós rendező hírében áll, ám egy friss interjúban elárulta, hogy rendkívül bánja, hogy „az erdős jelenetet” leforgatta. „Indokolatlanul brutálisra sikeredett. Nem szerettem volna ennyire senkit sem megsérteni. Rosszul ítéltem meg akkoriban azt a helyzetet” – nyilatkozta a rendező.

2015-ben Sam Raimi új Gonosz halott filmet készített, és habár a fenti jelenet csakugyan brutálisnak számít, vitathatatlanul az egyik legkultikusabb horror franchise-ról van szó a mai napig.