Matt Damon csakugyan lehetőséget kapott arra, hogy megkapja a filmtörténelem egyik legsikeresebb produkciójának főszerepet, ő azonban mégsem élt a lehetőséggel.

Történetesen James Cameron Avatarjáról van szó, amely a megjelenés óta 2,9 milliárd dollárt hozott a konyhára. A felajánlott szerződés szerint ráadásul Damon 10 százalékos részesedést kapott volna a bevételből.

Egy Chris Wallace-nak adott interjú során pedig nemrégiben újra szóba került az ajánlat, a beszélgetésben pedig Damon elmondta, miért is döntött végül úgy, ahogy annak idején. “Biztos vagyok benne, hogy ez a legtöbb pénz, amit egy színész valaha is visszautasított, de akkor már kötött egy másik szerződés, a Bourne-film forgatásának kellős közepén jártunk, és tudtam, hogy a végén még dolgozni kell majd, és végig kellett vinnem a filmet a célvonalig. Kétségbeesetten szerettem volna Cameronnal dolgozni, mivel olyan ritkán készített filmeket, de nem akartam a másik csapatot cserbenhagyni” - mesélte Damon.

Cameron természetesen nem haragszik emiatt a színészre, sőt, annak idején igyekezett megértően fordulni felé, mivel Damon hosszú ideig ostorozta magát a döntés miatt. “Matt, te olyan vagy, mint a világ egyik legnagyobb filmsztárja, lépj túl rajta. De meg kellett csinálnia egy másik 'Bourne'-filmet, ami a kifutóján volt, és ez ellen nem tehettünk semmit. Szóval sajnálattal kellett visszautasítania” - mondta a rendező.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»