Az elmúlt hétvégén érkezett a mozikba a Marvel Kapitány, azonban máris újabb és újabb izgalmas kérdések merültek a film cselekményével kapcsolatban.

Bosszúállók: Végtelen háború stáblistáját követő jelenetben a nézők szemtanúi lehettek, ahogy Nick Fury egy régi csipogó segítségével üzenetet küld egy mindeddig ismeretlen hős számára, mielőtt ő maga is porrá válna. A záró képsorokban ekkor bukkant fel először Marvel Kapitány jelképe a készülék kijelzőjén.

A Marvel Kapitány cselekménye közel 24 évvel a Végtelen háború eseményei előtt játszódik, így a rajongók többségében, alighanem okkal merül fel a kérdés, Nick Fury vajon miért nem kért az elmúlt években sosem segítséget.

Nem kellett sokáig várni, maga film producere, Kevin Feige adott egyből két választ is a kérdésre. „Nos, egyrészt maga Marvel Kapitány hagyta meg, hogy csakis legszükségesebb esetben hívják őt, nem igaz? Másrészt, ugyan honnan is tudhatnánk, hogy Nick Fury nem nyomta meg a gombot egyszer sem az elmúlt években. Azt, hogy ezt nem láttuk, nem jelenti azt, hogy nem tette meg.”

Samuel L. Jackson is nyilatkozott a kérdést illetően, szerinte most érkezett el egyszerűen az a pillanat, amikor egy ilyen hősre van szükség, hiszen most már nem egy hétköznapi világvége helyzet alakult ki a történetben. A Bosszúállók ereje együttesen sem elég jelenleg egy ilyen gonosztevő legyőzéséhez, mint Thanos, aki ráadásul az összes végtelen követ birtokolja. Most egy picivel többre van szükség.

További válaszokat pedig alighanem a Bosszúállók: Végjátékban fognak kapni a nézők, amelyre már csakugyan nem kell sokat várni, hiszen a film 2019. április 25-én érkezik majd a mozikba.