Ezért nem készült el a Boba Fett-film?

Josh Trank valósággal berobbant a filmiparban első rendezésével, a 2012-es Az erő krónikája remek fogadtatásban részesült, pedig alapvetően rétegfilm volt. Ekkor úgy nézett ki, hogy új csillag tündökölhet majd Hollywood egén, ám következő filmje mindent megváltoztatott. A 2015-ös Fantasztikus Négyes hatalmas bukta volt, ami után Josh Trank jó időre vissza is vonult a filmezéstől, hogy most a Capone-val térjen vissza. De idő közben volt egy Star Wars projektje is.

Ez a Star Wars projekt pedig a hírek szerint Boba Fettről szólt volna, bár túl sok részlet nem ismert. Mikor Josh Trank elkészült Az erő krónikája mozival, a Lucasfilm is felfigyelt rá és felajánlották neki a lehetőséget, hogy elkészítse az egyik spin-offot. Ez lett volna a Boba Fett film. Ám jött a Fantasztikus Négyes forgatása, ami mindent megváltoztatott.

Már a forgatás alatt is rengeteg baljós jel mutatta, hogy valami nagyon nincs rendben. Trank és a Fox vezetősége között folyamatos volt a súrlódás, ami elsősorban abból eredt, hogy a rendező ugyanazt a fakó, kissé komor hangulatot és látványvilágot álmodta meg a szuperhősmozihoz is, amit első nagy sikerében is alkalmazott. Ez viszont nagyon nem tetszett a Foxnak, akik alaposan belenyúltak a filmbe. Aztán jött a premier, a film elhasalt, Josh Trank pedig az addig ünnepelt státuszából hirtelen válságban találta magát.

A hírek szerint a Lucasfilm is figyelemmel kísérte a Fantasztikus Négyes forgatását, és nagyon nem tetszett nekik Josh Trank viselkedése és bizonytalankodása. Ezért végül elvették tőle a Star Wars projektet, amit hivatalosan soha be sem jelentettek. Persze Josh Trank nemrégiben egy interjú során úgy fogalmazott, hogy nem kirúgták, hanem ő lépett ki, pontosan azért, mert érezte, ha nem teszi meg, akkor ki fogják rúgni.