Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Az erő krónikája (2012)

Chronicle
Filmadatlap
 
26
Szereplők
32
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Dane DeHaan
Dane DeHaan
Michael B. Jordan
Alex Russell

Videók (1)

 
elekm90   2021. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Ötletes szuperhős-történet, a kézi kamerás megoldás kifejezetten jót tett neki, közelebb hozta a karaktereket. Én erősen éreztem az Akira című anime hatását Josh Trankre, bár ebben a sulis közegben így is üdítően hatott. Dane DeHaan remek választás volt a főszerepre.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Sok logikai baki van a filmben, de azon kevés szuperhősös film, amit a szuperevővel rendelkező nem tudott kezelni. Ez a tény az ami leginkább tetszett az alkotásban.

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 31.

0

Josh Trank, a Vissza a gyökerekhez című film rendezőjének újabb mozija, egy zseniális sci-fi thriller, ami némi drámai elemmel is megfertőződött. Sajnos a film utáni rendezései már nagyon nem sikerültek. Vissza a filmhez! Egy finom, tétova kezdés, am... több»

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Ezt a filmet hívom én igazi gyöngyszemnek, mivel nem számítottam semmi jóra és mégis igazi csoda lett belőle. Ennek ellenére megmutatta nekem, hogy lehet valamit így is csinálni. Totál király lett.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 04.

0

Értem én hogy ez a technika olcsó és azt is hogy unalmas egy idő után a film ha csak handycam-el vesszük az egész filmet így hát kell valami konfliktus, de könyörgöm eza film a klisék kliséje. Szerencsétlen főszereplő konkrétan egy jó pillanatot nem ... több»

 
Szilonka   2020. 02. 16.

0

Nem a megszokott történet, amelyet már ezerszer láttál. Nekem a depressziós hangulata tetszett a legjobban.

 
harnas1207   2019. 02. 09.

0

Előzetes alapján nagyon tetszett az ötlet. A szuperhős filmeknek van rengeteg oldala amit nem mernek vagy akarnak kiaknázni. Ez a próbálkozás sajnos számomra egyáltalán nem jött be. Unalmas és vontatott volt. A kézi kamerás megoldás pedig rettentő zavaró volt.

A film összbevétele 126 636 097 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 18 héten át tartott.

(dailyfilmsan)
 

A filmet 2012. január 28-án rendezett Gérardmer filmfesztiválon mutatták be a nagyérdemű közönségnek.

(dailyfilmsan)
 

A filmet a viszonylag szűkös büdzsé miatt Cape Townban, Dél-Afrikában és Vancouverben, Kanadában forgatták. Mivel Dél-Afrikában az autóknak jobb oldalon van a kormányuk, ezért a stábnak külön be kellett szereznie a filmhez a járműveket.

(SódóGA)
 

Anna Wood, aki a filmben Andrew-val randizott, valójában az Andrew-t játszó színész, Dane DeHaan barátnője. 2012-ben össze is házasodtak.

(SódóGA)
 

A filmhez nem készült külön zene, minden iPod-ról és rádióból lett keverve.

(SódóGA)