2008 óta fut a népszerű animációs sorozat, a Star Wars - A klónok háborúja. Az immár hét évadot felölelő sorozat készítéséből eleinte George Lucas is jelentősen kivette a részét Dave Filoni és Henry Gilroy mellett. Ő elsősorban a karakterek megalkotásáért felelt, de ezt leszámítva komoly alkotói szabadságot biztosított munkatársainak. De voltak azért komoly feltételei.

George Lucas bizonyos karaktereket eleinte nem akart beengedni a sorozatba. Ilyen volt Boba Fett, Jabba, Chewbacca és Han Solo is. Ám érdekes módon előbbi három kapcsán elég hamar meggondolta magát. Jabba ugyanis fontos szerepet játszott a sorozat felvezetéseként is szolgáló Star Wars: A klónok háborúja moziban is.

Mivel a sorozat leginkább a Jedikre és a klónok koncentrál, így a hozzájuk köthető karakterek felbukkanás nem okozott meglepetést. George Lucas is beadta a derekát, mivel Chewbacca Yoda mesterhez volt köthető, míg Boba Fett bosszút esküdött apja halála miatt a Jedi mester Mace Windu ellen. Ugyanakkor Han Solónak valójában nem sok köze volt az erőhöz.

Abból kiindulva, hogy George Lucas a kezdeti megkötések jelentős részén engedett, valószínűsíthető, hogy idővel Han Solo is zöld utat kapott volna a sorozatban való vendégszereplésre. Ám az is valószínű, hogy végül Dave Filoni és Henry Gilroy döntöttek úgy, hogy nem hozzák be őt a képbe. Egyszerűen nem volt rá szükség, és így a karakter maga bontakozhatott ki a későbbiekben.

Han Solo végül 2018-ban kapta meg a maga eredettörténetét, a Solo: Egy Star Wars-történet ben, amelyre így semmilyen hatást nem gyakorolt az animációs sorozat.