Ezért vállalt be szándékosan rossz filmeket Al Pacino az utóbbi időkben

Ha azt gondoltad, hogy Al Pacino vagy az ügynöke tévesen ítélte meg azokat a forgatókönyveket, amiket az Oscar-díjas sztár bevállalt az utóbbi években, akkor tévedtél. A dolog mögött ugyanis egy nagy adag szándékosság húzódik, hangozzék ez akármilyen furcsán. 

A GQ készített interjút a közelmúltban minden idők egyik legikonikusabb filmsztárjával, az Oscar-díjas Al Pacinoval, mely során számos izgalmas téma mellett felmerültek a színész szerepválasztásai is. Bár Pacino karrierjének első felében számos, mára filmklasszikussá vált produkcióban tűnt fel, az ezredforduló után azonban sorra jöttek a vegyes vagy kimondottan negatív kritikai és nézői fogadtatású filmjeit. Bár külső szemmel úgy tűnhet, a színész nem mérte fel jól az általa kézhez kapott forgatókönyveket, erről szó sincs.

"Van egy rossz szokásom, ami már-már perverzióvá vált. Szeretnék olyan filmeket csinálni, amik nem igazán jók, és valahogy jobbá tenni őket. Ez kihívást jelent a számomra. Nem arról van szó, hogy eleve úgy vágok bele, hogy ez rossz lesz. Lelkesebb vagyok attól a gondolattól, ha sikerül feltornáznom az adott filmet egy közepesre" - vallotta be a színész, aki azért az anyagi vonzatát sem hagyta ki a dolgoknak. 

Mindenesetre Pacino számára az idei év nem a gyenge produkciók miatt marad emlékezetes. Előbb a Tarantino-féle Volt egyszer egy Hollywoodban tűnt fel, majd a Netflix sikerfilmjében, a Martin Scorsese rendezésében bemutatott Az Írben láthattuk Robert De Niro és Joe Pesci oldalán.

87 Az Ír  (2019)

dráma | életrajzi | krimi

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»