Ewan McGregor nem pihen. A fiatal Obi-Wan nemcsak az új Stephen King-megfilmesítésben, az Álom doktor-ban (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) játszik főszerepet, hanem miután itt megküzd a gonosszal, maga is gonosszá válik, hogy Fekete Maszk szerepében mérje össze az erejét Harley Quinn-nel és csajtársaival a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, hazai bemutató: 2020. február) című képregénymoziban.

A képregény-rajongók már biztosan tűkön ülve várják a premiert, de Ewan McGregor a francia Premiere magazin munkatársának elárulta, hogy ő egészen más okból vállalta szívesen a főgonosz eljátszását:

– Fontos alaposan szembenéznünk azzal, hogy hogyan bánunk a másik nemmel – mondta a színész. – Jó, ha valaki segít megváltoznunk. És ebben a filmben zseniális a dialógus: tele van olyan nőellenes dumákkal, amiket tényleg mindenki mond, és észre sem veszi… csak itt aztán hamar jön rá válasz.

Méghozzá igen csattanósan: Harley Quinn (természetesen Margot Robbie) Gotham női hőseivel fog össze Fekete Maszk ellen – és az első előzetesek szerint nagyon látványos harcmodort választanak.