Egy jó évtizedes saga végére került pont a Bosszúállók: Végjátékkal. A Marvel moziverum legnagyobb hősei csaptak össze Thanos seregeivel, hogy megmentsék a világot és megállítsák a fél univerzum elpusztítására készülő titánt. Ez végül komoly áldozatok révén sikerül is nekik, a harcból pedig kivette a részét Amerika kapitány is. Chris Evans többed magával együtt búcsúzott a Marvel moziktól, most pedig elárulta, melyik volt az a jelenet, ami a mai napig a legnagyobb hatással van rá.

Mint ismert, Steve Rogers, vagyis Amerika kapitány túlélte a Thanosszal való végső összecsapást, majd őt bízták meg azzal, hogy az időutazás segítségével visszajuttassa a végtelen köveket a rendeltetési helyükre. Igen ám, csakhogy hősünk ahelyett, hogy visszatért volna küldetése végeztével, inkább maradt a múltban és leélte boldog életét Peggy mellett. A rajongók pedig a film utolsó jeleneteiben már egy megöregedett Steve Rogerstől vehettek búcsút.

De nem ez volt az a jelenet, amitől saját állítása szerint még ma is könny fut a szemébe Chris Evansnek. Hanem az, amikor Amerika kapitány felemeli Thor korábbi kalapácsát, a Mjölnirt.

A színész egy interjúban arról mesélt, hogy szokásával ellentétben a Bosszúállók: Végjátékot ő is a mozipremieren látta végső formájában először. Általában a filmjeit jóval a közönség előtt meg szokta nézni, és nem is nagyon szereti az ilyen premiereket végigülni, mert túl ideges a fogadtatás miatt. Ám a Bosszúállók: Végjáték számára is egy korszak végét jelentette, amit szeretett volna úgy megélni, ahogy a rajongók.

Amikor a film végső csatájában Amerika kapitány felemelte a Mjölnirt, a közönség valósággal ujjongott körülötte, mert ez valóban egy nagy pillanat volt a karakter történetében. Köztudott, hogy a Mjölnirt csak Thor képes felemelni, pontosabban csak az, aki méltó rá. És a Marvel mozik történetében rajta kívül soha senki nem volt képes megmozdítani, még Hulk sem. Ezért volt akkora pillanat, amikor a végső csata közepén Amerika kapitány végül méltónak találtatott a használatára.

Chris Evans elmondása szerint rengeteg rajongótól, barátoktól és ismerősöktől kapott a bemutató után üzeneteket, amelyekben ezt a momentumot emlegették neki. Ő pedig úgy fogalmazott, amikor megnézte nem színész volt vagy felnőtt, hanem egy gyerek, akit elvarázsolt a film világa. Egyszerre volt büszke és elégedett, hogy ő is részese lehetett egy olyan dolognak, ami ennyire megragadta rajongók millióit.