Nézettségi rekordot döntött az elmúlt időszakban a Netflixen a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, azoknak pedig, akik valami teljesen mást szeretnének ugyanebben a témában, a Des című sorozatot is ajánljuk.

Bár a Dahmer-sorozat igencsak hosszúra sikerült, a kritikusok egy része egyetértett abban, hogy sokkal inkább szenzációhajhász, semmint tartalmilag mély produkció, így a nézők nem igazán kapnak bepillantást a gyilkos elméjébe.

MIRŐL SZÓL A DES?

Bár Lewis Arnold rendezése nem mondható friss megjelenésnek, ettől függetlenül nagyon is “naprakész”. A mindössze három epizódból álló, a skót Dennis Nilsen igaz története alapján készült minisorozat izgalmasabb, változatos és összetett történetet tár fel. Dennis Nilsen (David Tennant), akit a legtöbben csak Desnek hívnak, Észak-Londonban él. A férfi rendkívül magányos, így az alkoholba menekül.  képzett szakács és hentes első pillantásra kedves szomszédnak tűnik, de van egy baljós időtöltése. Fiatal, többnyire homoszexuális és gyakran hajléktalan férfiakat keres fel londoni kocsmákban, szállást és ellátást ígér nekik, majd hazaviszi őket. Attól tartva, hogy vendégei hamarosan elhagyják őt, végez velük, majd a holttestüket a lakásában, hogy újra meggyalázhassa őket.

MIBEN MÁS EZ A SOROZAT?

Bár a Des csupán három epizódból áll, ettől függetlenül sokkal tömörebb és összetettebb sztorit kínál. Érdekesség viszont, hogy a gyilkost, Des Nilsent három különböző szemszögből ismerhetik meg a nézők, ezek pedig maga Nilsen, az életrajzírója, Brian Masters és a nyomozást vezető Peter Jay. Nem mellékesen a Dahmer-sorozat mindössze 57 százalékos, míg a Des 90 százalékos értékelést ért el a Rotten Tomatoes portálon.

HOL NÉZHETED?

A sorozat főszerepében David Tennant, Daniel Mays, Ron Cook, Chanel Cresswell, Jonathan Coy, Jay Simpson, Ross Anderson és Jason Watkins láthatók. A Des streamelhető az HBO Maxon, a lejátszást pedig közvetlenül a széria adatlapjáról el tudod indítani, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

89 Des  (2020)

dráma | krimi | thriller | történelmi

A sorozatban a valaha élt leghírhedtebb birt sorozatgyilkos, Dennis Nilsen története elevenedik meg, aki 1978 és 1983 közt 15 férfival végzett, s miután ráterelődött a gyanú, a... több»