Folytatódik a Legendás állatok-franchise? Tiszta vizet öntött a pohárba a rendező

A 2022-ben mozikba került Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai enyhén szólva is elhasalt a pénztáraknál. A film “mindössze” 407 millió dolláros bevételt hozott világszerte, amely messze alulmúlta az elvárásokat, így az is kérdésessé vált, hogy a Warner tovább szeretné-e majd vinni a Legendás állatok-franchise-t.

Erre most maga David Yates válaszolt a Total Filmnek adott interjújában. A rendező meglehetősen tömör és lényegre törő választ adott, így elmondása szerint a projekt “teljesen parkolópályára van”.

“Megcsináltuk ezt a három filmet, az utolsót egy világjárvány ideje alatt, és bár óriási móka, de kemény munka volt. Tulajdonképpen akkor forgattunk, amikor még nem volt még vakcina. Szerencsére senki sem betegedett meg, de a legszigorúbb protokollokat vezettük be” - mondta Yates.

“Mindannyian nagyon büszkék vagyunk a Dumbledore titkaira, miután pedig megjelent, mindannyian úgy éreztük, hogy most meg kell állnunk, szünetet kell tartanunk” - tette hozzá a rendező, majd azt is elmondta, hogy amikor a stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy öt filmet terveznek készíteni a franchise-ban, az a teljes alkotói csapat számra váratlan “meglepetés” volt.

“Miután olyan hosszú időt töltöttem varázslókról szóló filmek készítésével, szerettem volna egy olyan filmet csinálni, amely a való világban játszódik, és társadalmi problémákra irányul, de nem túl komoly. Olyan történetet akartam elmesélni, amely szórakoztató és vicces, egyfajta felforgató erővel hat, amelyhez J.K. Rowling világából indulok ki, de nem megyek el valami olcsó drámába” - nyilatkozta korábban Yates a Variety magazinnak.

A rendező legújabb filmje, A fájdalom ügynökei egyébként már elérhető a Netflix műsorkínálatában.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»