Melyik lehet Tom Hanks leghíresebb filmje, leghíresebb alakítása? Erre sokan sok filmet felhozhatnak példának, de azért a többség jó eséllyel a Forrest Gumpot fogja említeni. Az ikonikussá vált 1994-es dráma ezernyi emlékezetes jelenetével, de főleg a színész zsenialitás határát súroló alakításával vált világszerte milliók kedvencévé. Ha valami ekkora sikert arat, természetes, hogy a készítőkben felmerül a folytatás lehetősége. Még akkor is, ha valójában egy regény adaptációjáról van szó. Nem volt ez másképp a Forrest Gump esetében sem, ahogy azt maga, Tom Hanks is megerősítette.

Hogy mekkora siker volt valójában a Forrest Gump? Ha csak a piszkos anyagiakat nézzük, az elkészítése nagyjából 55 millió dollárba került, de végül 678 millió dollár bevételt hozott. Szóval anyagilag elég jól teljesített. De a sikerét onnan is meg lehet vizsgálni, hogy öt Oscar-díjat nyert: a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb férfi főszereplőét, a legjobb forgatókönyvét, a legjobb vágásét és a legjobb vizuális effektekét. Emellett BAFTA és Golden Globe díjakat is zsebre tudott tenni.

Szóval elég nagy siker volt mindenféle tekintetben ahhoz, hogy ne lehessen szó nélkül elmenni egy esetleges folytatás ötlete mellett. Pláne, hogy Winston Groom, az eredeti regény írója megírta a folytatást is Gump & Co címmel, amely a címszereplő további életét mutatta be a ’80-as években. Szóval még alap is lett volna egy folytatáshoz.

Erről Tom Hanks beszélt a Happy Sad Confused című podcastben. A sztár visszaemlékezett, hogy összeültek a film rendezőjével, Robert Zemeckisszel, hogy átbeszéljék egy esetleges folytatás lehetőségét. Ám ez a megbeszélés alig 40 percig tartott, a végén pedig teljes volt az egyetértés abban, hogy nem akarnak folytatást készíteni.

Tom Hanks egyébként eleve nem híve a folytatásoknak, ő maga például nem ír alá olyan szerződést, amelyben egy esetleges folytatást is belevennének. Úgy van vele, hogyha egy általa játszott karakter elég jó és megfelelő ötlettel állnak elő egy újabb filmhez, akkor persze, csinálják. De sosem hagyta magát belekényszeríteni egy felesleges újrázásba.