Az Olasz Filmakadémia díjaival kitüntetett Fortuna istennő megérkezett a hazai mozikba

Olaszországban már szép sikereket könyvelhetett el Ferzan Ozpetek filmje, a Fortuna istennő, mely végre a a hazai mozikba is megérkezett. 

Alessandro és Arturo már több mint tizenöt éve alkotnak egy párt. Noha az egykori lángoló és szenvedélyes szerelem tiszteletteljes szeretetté alakult át az évek során, a kapcsolatuk éppen válságba jutott. Miután Alessandro legjobb barátja néhány napra magával viszi a pár két gyermeket, Alessandro és Arturo számára váratlan lehetőség nyílik arra, hogy kizökkenjenek a mindennapok jól megszokott rutinjából. Azonban az ezt követő események láncolatára egyikük sincs felkészülve. 
Az Öveket becsatolni! rendezője, Ferzan Ozpetek ismét a rá jellemző olasz vérmérsékletű vígjátékkal rukkolt elő Jasmine TrincaStefano AccorsiSara CioccaFilippo NigroSerra YilmazPia Lanciotti és Edoardo Leo főszereplésével. A Fortuna istennő a Cinenuovo forgalmazásában már a magyarországi mozikban!

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film Che vita meraviglia című betétdalát szerző Antonio Diodato képviseli 2020-ban Olaszországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.
  • A film címe utalás Fortuna Primigenia szentélyére, mely Palesztinában található. Itt dolgozik a Jasmine Trinca által a filmben játszott karakter.
  • A Fortuna istennő forgatása 2019. május 15-én kezdődött meg Rómában, majd Szicíliában folytatódott, egyebek mellett Bagheriában és Palermóban.
  • A filmet 4 kategóriában is jelölték a rangos David di Donatello díjra. Ezek: legjobb főszereplő színésznő - Jasmine Trinca, legjobb eredeti forgatókönyv - Gianni Romoli, Silvia Ranfagni, Ferzan Özpetek, legjobb eredeti dal - Diodato (What a wonderful life), legjobb operatőr - David Giovani.
  • A film összbevétele 8,1 millió euró volt (2,7 milliárd forint), melyből 1,5 milliót az olaszországi premierhétvégéjén kaszált.

Hazai premierdátum: 2020.10.01.

Korhatár: 16

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma

Alessandro és Arturo már több mint tizenöt éve alkotnak egy párt. Noha az egykori lángoló és szenvedélyes szerelem tiszteletteljes szeretetté alakult át az évek során, a... több»