Gary Oldman (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) a The Drew Barrymore Show című műsorban háláját fejezte ki a Harry Potter és A sötét lovag-filmeknek, ugyanis ezeknek köszönheti, hogy felélénkítették karrierjét és segítették a magánéletében.

Mielőtt megkapta Sirius Black szerepét a Harry Potterben és James Gordonét Christopher Nolan Sötét lovag trilógiájában, Oldman kevesebb színészi lehetőség kapott. 42 évesen, válása és fiai felügyeleti jogának megszerzése után sok szerepet kellett visszautasítania, mivel a forgatási helyszínek a tengerentúlon voltak.

Oldman kiemelte az anyagi és logisztikai előnyöket, amelyeket ezek a franchise-ok nyújtottak, mivel így kevesebbet kellett dolgoznia, de többet keresett, és több időt tölthetett a gyerekeivel. 

A színész ebben az időszakban személyes kihívásokkal is szembesült. A Donya Fiorentinótól való válása (1997-2001) során családon belüli erőszakkal vádolták, de a bíró elutasította a vádakat, és megítélte neki a fiaik felügyeleti jogát. Ezek a vádak 2018-ban kerültek újra felszínre, amikor Fiorentino kritizálta Oldman Oscar-díját A legsötétebb óra. Oldman fia, Gulliver azonban nyílt levélben védte meg őt, hamisnak minősítve a vádakat, és apját vezérfonalként és hősként dicsérte.

A szóban forgó interjút idelent nézhetitek meg.

Gary Oldman kémsorozatának épp a közelmúltban debütált a harmadik szezonja, melyről itt írtunk bővebben.