Nyolc év után lezárult az HBO egyik legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca. A rajongók egy része azonban túlságosan összecsapottnak érzi a záró évad befejező epizódjait. Ezen a ponton szeretnénk előrebocsájtani, hogy cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

A széria számtalan megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, többek között Bran Stark királlyá választását, Havas Jon száműzetését, illetve Drogon különös reakcióját Daenerys halálát illetően.

A legelszántabb rajongók egyenesen a sorozat alkotóit, D. B. Weisst és David Benioffot hibáztatják a nyolcadik évad hiányosságaiért, épp ezért a napokban egy petíció is indult, amelynek aláírói követelik a csatornától a befejező részek újraforgatását.

A napokban pedig a sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala regényfolyam szerzője, George R. R. Martin is kifejtette egy blog bejegyzésben az álláspontját a kialakult helyzettel kapcsolatban, amelyben többek között arról is írt, ő maga milyen lezárást tervez a történetnek.

„Sokan kérdezik, miként is fog végződni. Hasonlóan, mint a sorozat? Esetleg teljesen másképp? Nos…igen. És nem. Igen és nem. Egy teljesen más médiumon dolgozok, mint Dan és David, akiknek alig 6 órányi játékidejük volt a történet lezárására. Úgy tervezem, hogy az utolsó kettő temérdek alapanyagot szolgáltatna a sorozat számára. Rengeteg karakter van, akik végül bele sem kerültek a szériába, vagy épp rég meghaltak már, az olvasók pedig megtudhatják, mi is történt valójában velük”, írja a szerző.

Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a két befejező kötet mikor is kerül majd forgalmazásba, annyi azonban bizonyosra vehető, hogy The Winds of Winter, illetve A Dream of Spring címmel jelennek majd meg.