Gyászhír: Elhunyt Eddie MekkaA kép forrása: tvinsider

Eddie Mekka a Laverne & Shirley színésze, aki Carmine „The Big Ragoo” Ragusát alakította, szombaton halt meg otthonában a kaliforniai Newhallban. 69 éves volt.

A hírt a mai napon hozták nyilvánosságra Mekka hivatalos Facebook-oldán. Halálának okát nem közölték, mindössze annyit, hogy „békésen elhunyt”.

Cindy Williams, aki Shirley-t alakította a közkedvelt sitcomban, Mekkát „világszínvonalú tehetségként” jellemezte egy tweetben, amely egy klipet is tartalmazott a műsorból.

Egy másik Laverne & Shirley-színész, Michael McKean szintén tisztelgett színésztársa előtt. 

A sorozatban „The Big Ragoo”-nak becézték, ‘részmunkaidős’ bokszoló volt, akinek volt egy táncstúdiója, és arról álmodozott, hogy táncos és énekes lesz. A fináléban elment a Hair  meghallgatására a Broadwayre, teljesítve ezzel élete nagy álmát. 

Mekka az ABC-n 1976 és 1983 között sugárzott széria 150 epizódjában szerepelt. A Laverne & Shirley volt a legnézettebb tévéműsor 1977 és 1979 között, 23 millió háztartás követte az Egyesült Államokban.

1952. június 14-én született Worcesterben, Massachusetts államban. A Worcester County Light Opera-ban dolgozott énektanárként. Mielőtt Los Angelesbe költözött, 1975-ben a színházi Oscarnak is nevezett Tony-díjra jelölték a Broadway-n játszott The Liutenant című darabban nyújtott alakításáért. A Laverne & Shirley-ben kapta az első nagyobb szerepét.

Mekka az 1970-es évektől a 2010-es évekig folyamatosan dolgozott. További munkái közé tartozik: 24, Felhőtlen Philadelphia, Zack és Cody élete.

Nyugodjék békében.

#1
Eddie Mekka

Eddie Mekka

szül. 1952. 06. 14. - elhunyt 2021. 11. 27.
Worcester, Massachusetts, USA
Eddie Mekka 1952. június 14-én született Worcesterben, Massachusetts államban. A Worcester County Light Opera-ban dolgozott énektanárként. Mielőtt Los Angelesbe költözött, 1975-ben a színházi Oscarnak is nevezett Tony-díjra jelölték a Broadway-n játszott The Liutenant című darabban nyújtott alakításáért. A Laverne & Shirley-ben... több»