Gyászhír: Elhunyt Robin French, aki legendává tette Marlon Brandót és Jane Fondát

Elhunyt a hollywoodi ügynök és a Paramount gyártásvezetője, Robin French, aki karrierje során olyan sztárokkal dolgozott, mint Marlon Brando és Elizabeth Taylor.

Szeptember 6-án elhunyt Robin French, de a halálhírt csak most jelentette meg a legendás ügynök családja.

‘Édesapánk úgy távozott, hogy tudta, mennyire szeretjük, és mindannyian biztonságban biztonságban vagyunk, nagyrészt az irántunk tanúsított hatalmas odaadásának köszönhetően” - írták French gyermekei a közleményükben. “Örökké hiányozni fog, de szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ő volt az Apánk.”

French ügynökként kezdte a karrierjét apja, az egykori színész, Hugh French oldalán, és olyan ikonikus sztárokkal dolgoztak együtt, mint Marlon Brando, Elizabeth Taylor és Richard Burton, később pedig Jane Fonda, Gene Hackman, Ingrid Bergman és Elton John karrierjét is egyengette.  

A Paramount munkatársaként számos kultfilmen dolgozott, beleértve a Roman Polanski által rendezett Kínai negyedet és Ridley Scott sci-fijét, Szárnyas fejvadászt, valamint ő finanszírozta Paul Schrader rendezői debütálását, a Jóbarátokat Harvey Keitel és Richard Pryor főszereplésével. 

1963-ban választották az Amerikai Filmakadémia tagjává.

A szakma, a barátai és felesége mellett fia Spencer, lányai Amy és Agatha valamint unokái, Fiona, Weston és Holland gyászolják.

Nyugodjék békében!