Gyerekek elleni faji megkülönböztetés miatt perelték be a Sesame Place-t

Kevés annyira progresszív TV-műsor van a világon, mint a Szezám utca, amely már a ’70-es években is komolyan foglalkozott a nők és a kisebbségek bevonásával. Később színesbőrű vagy HIV pozitív karaktereket, autista és hajléktalan karaktereket is bemutatott. Vagyis tényleg az elfogadás egyik szószólójának tekinthető. Ezért is különösen kínos az a per, amit a műsor hivatalos szórakoztatóparkja, a Sesame Place ellen indítottak.

A pert Quinton Burns indította és csoportos keresetben 25 millió dollár kártérítést követelnek a pennsylvaniai Langhorne-ban található parktól. Az ok a gyermekek faji megkülönböztetése, amit videóval is tudnak bizonyítani.

Történt ugyanis, hogy a parkban az egyik felvonuláson megjelent a Rosita nevű karakter, aki láthatóan lelkesen integet és pacsizik az őt üdvözlő gyerekeknek. Ám, amikor két színesbőrű kislány lép elé, hogy megöleljék, látszólag leinti őket és még a fejét is megrázza, majd tovább megy.

A park üzemeltetői nagyon komolyan veszik a pert és belső vizsgálatot indítottak az ügyben. Emellett az alkalmazottaik számára kötelező elfogultsági tréninget írnak elő. Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy amit a videón láthatunk, az félreértés. A Rositát megformáló munkatárs ugyanis azért intette le a gyerekeket és rázta meg a fejét, mert az egyikük meg akarta ölelni, ők viszont senkit sem ölelhetnek meg.

Állítólag nem Quinton Burns családja az első, amely hasonló élményben részesült a parkban, ezért is adnak be csoportos keresetet a philadelphiai szövetségi bíróságon.