Ha tényleg erről fog szólni a Mátrix 4, akkor már most látni akarjuk!

Az utóbbi időben meglehetősen csendes a Mátrix 4 háza tája, Lana Wachowski a kultikus trilógia folytatásaként érkezik, a sztoriról azonba mostanáig szinte semmit sem lehetett hallani. Ezen a ponton szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy alábbi cikkünk jó eséllyel cselekményleírást tartalmazhat!

Noha még az első előzetes is várat magára, egy friss pletyka szerint a Mátrix negyedik része közel hatvan évvel a Forradalmak történesi után játszódik majd. A történet szerint a gépek és az emberiség között továbbra is törékeny béke van. Egy új Mátrix készült azok számára, akik maradni szerettek volna a virtuális valóságban, illetve azok számára is, akiknek már nincs fizikai kiterjedésük a való életben.

Ily módon Trinity is Tiffany néven új életet kezdhetett, családot alapított, múltjára azonban nem emlékszik. Morpheus elhunyt, munkáját azonban Neo folytatja a Mátrix “falain” belül, így elhatározza, hogy mindent elkövet, hogy felszabadítsa szerelmét. A történetben a továbbiakban kulcsfontosságú szerephez jut egy új “The Analyst” nevű program, akit Neil Patrick Harris alakít majd. Az ő feladat elősegíteni az emberek és a gépek között békét, rövidesen azonban kiderül, hogy még az ő szándékai sem mondható éppen egyenesnek.

Persze mindezt egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a stúdió, a Mátrix 4 premierjére viszont csupán decemberig kell várniuk a rajongóknak.