A 2000-es évek egyik legnagyobb őrületét J. K. Rowling varázslatos meséje, Harry Potter története jelentette. Nem csak a könyvek, de a belőlük készült nyolc mozi is egytől egyig sokmilliós rajongótáborral bírnak a mai napig. Az évek során megannyi érdekes részletre derült fény, ám az egyik legaranyosabbra talán csak most.

A filmek egyik főszereplője Tom Felton volt, aki a tejfölszőke Draco Malfoyt keltette életre. A főhős Harry Potter egyik állandó vetélytársa eleinte csak egy bosszantó és ellenszenves figura volt, ám a későbbi tanévekben kifejezetten fontos szerepet kap az események alakulásában.

Ennek fényében talán érdekes lehet hallani, hogy Tom Felton saját bevallása szerint egyik filmet sem nézte meg azok ősbemutatói óta. Most viszont a karanténidőszak alatt úgy határozott, hogy ideje feleleveníteni a régi emlékeket. És ha már így tesz, akkor megosztja mindezt a rajongóival is. A színész tulajdonképpen az Instagramon húszperces videókban közvetíti, ahogy újra nézi a Harry Potter és a bölcsek köve mozit. És ő lepődik meg a legjobban, amikor feltűnik neki valaki a képernyőn.

Tom Felton egyszer csak felkiáltott, hogy „Az ott a nagyapám a baloldalon!” Bizony, a színész nagyapja statisztaként vett részt a film forgatásán, csak épp erről ő már megfeledkezett.

A nagypapa háromszor is felbukkan a filmben. Először akkor, amikor az elsőéves varázslótanoncok először lépnek be az étkezőbe, hogy a Teszlek süveg beossza őket az iskolai házakba. Az öreg ott ül Dumbledor professzor balján. Második alkalommal Mógus professzor emlékezetes jelenetében látható, amikor a szegény dadogós Mógus professzor felkiált: „Egy troll lent a pincében!” Végül, pedig a kviddics-mérkőzésen láthatjuk a meccset közvetítő Lee Jordan jobbján.

Tom Felton a jelek szerint valóban megfeledkezett róla, hogy egykor a nagyapja is kapott egy kisebb statisztaszerepet a filmben, ami végül is őt is elindította a sztárrá válás útján. És, hogy szerepel-e az öreg a későbbi filmekben? Nos, ennek mindenki utánajárhat maga…