Hatalmas bukás a Páncélba zárt szellem

Óriási meglepetésre Scarlett Johansson filmje csúnyán elhasalt az amerikai mozikban.

A meglepetésekből bővel kijutott a hétvégére az amerikai mozikasszáknál. Három héttel a premierje után letaszították a trónról A Szépség és a Szörnyeteget, de nem egy milliók által vált hollywoodi szuperprodukció (értsd Páncélba zárt szellem), hanem a Dreamworks  animációs filmje, a Bébi úr. A produkcióra 49 millió dollárt értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók, miközben a kritikusok meglehetősen hűvösen fogadták.

A maga 47,5 milliójával alig maradt le a Disney klasszikusának élőszereplős változata, mely továbbra is iszonyú erősen teljesít világszerte. Nem véletlen, hogy a film összbevételei már meghaladják a 876 millió dollárt.

A hétvége legnagyobb meglepetése mégis Rupert Sanders filmje, a Páncélba zárt szellem, mely mindössze 19 millió dollárt tudott összekalapozni 3440 mozivászonról. A kultikus anime adaptációja ezzel messze a  várakozások alatt teljesített, és a kritikusok sem győzte meg. A filmet egyedül a nemzetközi forgalmazás menti meg, ugyanis premierhétvégéje után 40 milliós bevételt tudott felmutatni világszerte. A 110 milliós büdzséhez képest ez azonban még így is meglehetősen sovány teljesítmény.

Ami az új bemutatókat illeti, a már említetteken kívül Jessica Chastain drámája, a Menedék fért be a legjobbak közé, és ahhoz képest, hogy mindössze 541 vásznon mutatták be, közel 3,5 milliós bevételt ért el.

Továbbra is bérelt helye van az élmezőnyben a Kong: Koponya-szigetnek, mely egy hónappal a bemutatása után is simán kaparintotta meg az ötödik helyet, de nem lehet panasz a Logan - Farkas és a hamarosan nálunk is debütáló horrorszenzáció, a Tűnj el! teljesítményére sem. Míg előbbit öt, utóbbit hat hete vetítik az Államokban.